טארט בצק עלים מצונן עם תפוחי אדמה של קרן אגם

קרן אגם, גורו האפיה הביתית חוזרת בעונה חדשה עם מתכונים ידידותיים שתמיד עובדים! הפעם תכנית שמוקדשת למתכונים שמתאימים בול לאירוח: הפעם קרן מכינה טארט בצק עלים מצונן עם תפוחי אדמה

זמן הכנה
20 דק'
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעה
כשרות
חלבי
כמות מספיקה ל
מנות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

תבנית אפיה מלבנית 40*30
1 חבילה של בצק עלים מצונן
2 תפוחי אדמה גדולים מקולפים נקיים חצויים לרוחב ופרוסים לפרוסות דקיקות
חופן עלי טימין טריים
1/3 מיכל (80 גרם) גבינת קרם שמנת עיזים
100 גרם גבינת עזים
1/2 מיכל (125 גרם) שמנת להקצפה
50 גר׳ גבינת גרנה פדנו מגורדת
3 כפות שמן זית
מלח גס
פלפל שחור
לציפוי: ביצה טרופה

מידות והמרות משקל באפייה>

אופן הכנה
1 בקערה מערבבים פרוסות תפוחי אדמה עם שמן זית ועלי טימין.מניחים בצד.
2 מחממים תנור ל 200 מעלות.
3 פותחים את בצק העלים על נייר האפייה.
4 בעזרת סכין חורצים ( שימו לב לא לחתוך עד הסוף) מסגרת ברוחב 2 ס"מ סביב הבצק, מעין מסגרת פנימית.
5 בקערה מערבבים גבינת שמנת עיזים ושמנת מתוקה.
6 בעזרת מזלג מחוררים את תחתית הבצק רק בחלק הפנימי, לא בשוליים שיצרנו.
7 בעזרת כף מורחים את תערובת הגבינות על פני החלק הפנימי של הבצק,מסדרים מעל באופן חופף תפוחי אדמה, מתבלים במלח גס ופלפל גרוס ובוזקים שמן זית.
8 מקשטים בגבינת גרנה פדנו
9 מברישים עם מברשת את שולי הבצק בביצה טרופה.
10 אופים בתנור כ 30 דקות עד שהטארט מזהיב.
11 מגישים חם
טארט בצק מצונן ותפוחי אדמה
טארט בצק מצונן ותפוחי אדמה של קרן אגם. צילום: יוגב מאיר

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות