קראנצ׳יז – חטיפי שיבולת שועל דרום אפריקאיים של קרן אגם

קרן אגם, גורו האפיה הביתית חוזרת בעונה חדשה עם מתכונים ידידותיים שתמיד עובדים! הפעם תכנית שמוקדשת למתכונים שהגיעו מרחבי העולם ועברו אדפטציה מקומית: קראנצ׳יז – חטיפי שיבולת שועל דרום אפריקאיים 

1 דירוגים
2 תגובות
זמן הכנה
10 דק'
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעה
כשרות
חלבי
כמות מספיקה ל
מנות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

תבנית מרובעת או מלבנית קטנה
2 כוסות (200 גרם) שיבולת שועל
1 כוס (125 גרם) קמח כוסמין 70%
1 כוס (100 גרם) קוקוס לא קלוי
½ כוס (120 גרם) שומשום
1 חופן גרעיני חמניה
1 כפית קינמון
מעט מלח
2 כפות דבש (ניתן להמיר בסילאן או מייפל)
120 גרם חמאה
100 גרם שמן קוקוס
¾ כוס (150 גרם) סוכר חום
1 כפית סודה לשתיה
2 כפיות מים

מידות והמרות משקל באפייה>

אופן הכנה
1 מחממים תנור ל 180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
2 בקערה מערבבים את כל היבשים, קמח, שיבולת שועל, מלח, קינמון, שומשום וגרעינים.
3 בסיר קטן ממיסים חמאה,מוסיפים שמן קוקוס, דבש וסוכר חום מערבבים עם כף עץ עד להמסה וכמעט רתיחה ומצננים מעט.
4 בכוס נפרדת ממסיים את אבקת הסודה לשתיה במים, ומוסיפים לסיר.
5 מאחדים יבשים ורטובים בתנועות קיפול עם לקקן עד לקבלת תערובת אחידה .
6 מעבירים לתבנית אפייה, בעזרת הידיים לוחצים את הבלילה לתבנית על כל שטחה ומיישרים עם פאלטה מדורגת .
7 אופים בתנור למשך 25-30 דקות עד להזהבה. אפשר להפוך את התבנית במהלך האפייה.
8 עם היציאה מהתנור מסמנים ריבועים או מלבנים, בעזרת סכין מצננים לחלוטין.
9 שומרים בכלי אטום במגירה עד לשבוע .
קראנצ׳יז – חטיפים שיבולת שועל של קרן אגם
קראנצ׳יז – חטיפים שיבולת שועל של קרן אגם.צילום: יוגב מאיר

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    2 תגובות

    • 2

      עוגיות קראנצ׳יז

       איזה שיבולת שועל? עבה? או דקה?

       איזה שיבולת שועל? עבה? או דקה?
      אפרת מייקל says:
      • שיבולת שועל קוואקר . הסטנדרטית

        שיבולת שועל קוואקר . הסטנדרטית
        rotem says:
    • 1

      תגובה לעוגיות מנצ'ז

       הכנתי את העוגיות יצאו טעימות מאוד,אבל מתפוררות לי קצת

       הכנתי את העוגיות יצאו טעימות מאוד,אבל מתפוררות לי קצת
      נחמה אשתר says: