עוגת גבינה פאי לימון של קרן אגם

קרן אגם, גורו האפיה הביתית חוזרת בעונה חדשה עם מתכונים ידידותיים שתמיד עובדים! הפעם תכנית שמוקדשת לעוגות שחייבים להמשיך וליישר כי אפשר לעמוד בפני הפיתוי והפעם קרן מכינה עוגת גבינה פאי לימון.

זמן הכנה
40 דק'
דרגת קושי
בינוני
זמן הכנה כולל
שעה וחצי
כשרות
חלבי
כמות מספיקה ל
מנות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לקרם לימון :
3 חלמונים
125 גרם (1/2 כוס+ 2 כפות) סוכר
120 מ"ל (1/2 כוס) מיץ לימון
קליפת לימון מגוררת מ-3 לימונים
20 גרם (2 כפות) קורנפלור
60 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
לתחתית:
200 גרם ביסקוויטים טחונים דק (26 יחידות פתי בר)
100 גרם חמאה מומסת
לעוגה:
6 ביצים L מופרדות, בטמפרטורת החדר
300 גרם גבינת שמנת עזים בטמפ' החדר
200 מ"ל (מיכל) שמנת חמוצה, רצוי עם אחוזי שומן גבוהים)
500 גרם (2 מיכלים) של גבינה לבנה 9%
¾ כוס (100 גרם) קורנפלור
1 כפית תמצית וניל איכותית
קליפה מגוררת מלימון שלם
מיץ מלימון שלם
קורט מלח
1 כוס (200 גרם) סוכר לבן
למרנג שוויצרי :
3 חלבונים L
מעט מלח
¾ כוס (150 גרם) סוכר לבן

מידות והמרות משקל באפייה>

אופן הכנה
הכנת קרם הלימון:
1 בסיר קטן מניחים את כל מצרכי הקרם פרט לחמאה ומבשלים עד לרתיחה.
2 מורידים ללהבה בינונית למשך 4 דקות תוך כדי ערבוב עם מטרפה כל הזמן עד שהתערובת מעלה בועות ומסמיכה .
3 מסירים מהכיריים, מוסיפים חמאה ומערבבים עד שהיא נטמעת לחלוטין והמסה אחידה.
4 מכסים בניילון נצמד ומצננים לחלוטין (אפשר להכין מראש ולשמור במקרר.
5 מכינים את התחתית:במעבד מזון טוחנים ביסקוויטים לפירורים דקים, מוסיפים חמאה מומסת וטוחנים שוב בפולסים עד לקבלת תערובת פירורית לחה.
6 מעבירים לתבנית 24 מתפרקת מהדקים היטב לתחתית באופן שווה ומכניסים לקירור.
7 מחממים תנור ל 160 מעלות, ומרפדים את דפנות התבנית בנייר אפיה.
8 בקערה גדולה מערבבים חלמונים ו 100 גר׳ סוכר לבן עם גבינת שמנת, גבינה לבנה, שמנת חמוצה, וני, גרידת ומיץ לימון לתערובת אחידה, מוסיפים קורנפלור ומערבבים שוב.
9 בקערת המיקסר טורפים חלבונים, כשמתחילות להיווצר בועיות קטנות מוסיפים מלח ו 100 גרם סוכר לבן. ממשיכים להקציף עד ליצירת קצף יציב ומבריק.
10 מאחדים את שתי התערובות בתנועות קיפול עם לקקן לתערובת אחידה.
11 מעבירים את הבלילה לתבנית מעל התחתית ואופים את העוגה כ 45-50 דק.
12 מכבים את התנור ומשאירים פתח קטן למשך 1/2 שעה (אני נוהגת להניח כף עץ שחוצצת בין דלת התנור לתור ובכך יוצרת פתח אוורור קטן.
13 לאחר מכן מוציאים את העוגה מצננים לחלוטין ושומרים במקרר.
14 מצפים את העוגה לאחר צינון מוחלט בקרם לימון
מכינים את המרנג:
1 בקערה נקייה מנירוסטה על בן מארי (סיר מים רותחים) מניחים חלבונים הסוכר והמלח ומערבבים עד שהסוכר נמס וזהו. לא טורפים.
2 מעבירים לקערת המיקסר עם בלון הקצפה,מקציפים עד לקבלת קצף רך ויציב למשך 7-8 דקות . מקשטים את העוגה וצורבים עם ברנר את המרנג.
3 שומרים את העוגה בקירור.
עוגת גבינה לימון עם מרנג של קרן אגם
עוגת גבינה לימון עם מרנג של קרן אגם. צילום: יוגב מאיר

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    2 תגובות

    • 2

      עוגת גבינה פאי לימון קרן אגם

       במתכון לא יופיע כמה גבינה לבנה

       במתכון לא יופיע כמה גבינה לבנה
      רינה שלו says:
      • עוגת פאי לימון

         

         
        דפנה says:
      • 500 גרם (2 מיכלים) של גבינה לבנה 9%

        500 גרם (2 מיכלים) של גבינה לבנה 9%
        ahiad says:
    • 1

      רשום 300פעמיים גבינת עיזים

       נראה נהדר 👌🍋🍋

       נראה נהדר 👌🍋🍋
      לאה says: