כנאפה ביתית עם גלידת פיסטוק של קרן אגם

קרן אגם, גורו האפיה הביתית חוזרת בעונה חדשה עם מתכונים ידידותיים שתמיד עובדים! הפעם תכנית שמוקדשת למתכונים שהגיעו מרחבי העולם ועברו אדפטציה מקומית: כנאפה תוצרת בית עם גלידת פיסטוק מגבינת עזים 

זמן הכנה
20 דק'
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעתיים
כשרות
חלבי
כמות מספיקה ל
מנות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

מצרכים ל4 סועדים:
200 גרם אטריות קדאיף מצוננות
100 גרם חמאה מומסת
לגבינה:
250 גרם תבור
½ גליל של גבינת מה עז
לסירופ:
1 כוס (240 מ״ל) מי ברז
1 כוס (200 גרם) סוכר לבן
קצת מיץ לימון
מי ורדים 2 טיפות (אופציונלי)
לעיטור: מעט פיסטוקים טחונים דק לעיטור
לגלידת עיזים פיסטוק:
1 מיכל שמנת מתוקה להקצפה
200 מ״ל יוגורט עיזים
1 כפית וניל
2 כפות ממרח פיסטוק
1 כף אבקת סוכר

מידות והמרות משקל באפייה>

אופן הכנה
מתחילים עם הגלידה:
1 מקציפים שמנת מתוקה לקצפת במיקסר עד לקבלת קצפת יציבה, מוסיפים את היוגורט, מחית הפיסטוק והוניל ומערבבים בעדינות.
2 מעבירים לכלי זכוכית עם מכסה ומקפיאים לשעתיים.
לכנאפה:
1 בסיר קטן מביאים לרתיחה את כל מצרכי הסירופ
2 מבשלים מעט על אש בינונית עד להסמכה ומסירים מהאש
3 מערבבים היטב גבינת תבור וגבינת עיזים במיקסר עם וו גיטרה
4 בקערה רחבה מערבבים את שערות הקדאיף עם החמאה המומסת.
5 מחממים מחבת וכשהיא חמה מניחים מחצית משערות הקדאיף ומעליה את שכבת הגבינות, מטגנים מעט ומניחים את מחצית הקדאיף שנותרו מעל הגבינות.
6 כשהחלק התחתון זהוב הופכים את הכנאפה (הכי נח להפוך על צלחת ואז להכניס שוב למחבת) ומטגנים שוב עד להזהבה.
7 מוזגים סירופ (שיהיה חם) מעל הכנאפה בנדיבות, מפזרים פיסטוקים ומגישים חם לצד גלידת הפיסטוק.
8 אפשר להכין את הכנאפה במלואה ללא טיגון ולשמור במקרר עד לטיגון כשהיא עטופה היטב בניילון נצמד למשך יום
כנאפה ביתית עם גלידת גבינת עזים של קרן אגם
כנאפה ביתית עם גלידת גבינת עזים של קרן אגם. צילום: יוגב מאיר

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות