טארט עם פטריות, מנגולד וגבינות של קרן אגם
קרן אגם, גורו האפיה הביתית חוזרת בעונה חדשה עם מתכונים ידידותיים שתמיד עובדים! הפעם תכנית שמוקדשת למתכונים שמתאימים בול לאירוח: הפעם קרן מכינה טארט בצק פריך עם פטריות, מנגולד וגבינות
זמן הכנה
20 דק'
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעה
כשרות
חלבי
מרכיבים
כמות מספיקה ל
מנות
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
לבצק פריך:
210 גרם קמח חיטה 70%
120 גרם קוביות חמאה מהמקרר
1/2 כפית מלח
2 כפות גבינת גרנה פדנו מגורדת
מעט עלי אורגנו טריים, טימין או זעתר
למלית:
150 גרם מיקס פטריות טריות
1 צרור עלי מנגולד/תרד טריים
מעט שמן זית
2 בצלי שאלוט קצוצים
שום כתוש
מלח, פלפל
30 גרם גבינת פטה עיזים
3 ביצים גדולות
1/4 כוס גבינת גרנה פדנו
½ כוס (120 מ"ל) חלב עזים
50 גרם גבינה צהובה מגורדת
מידות והמרות משקל באפייה>
אופן הכנה
תבנית טארט/פאי או עוגה בקוטר 24
1 את הבצק הפריך מכינים במעבד מזון – מערבבים קמח עם מלח, גבינת גרנה פדנו וקוביות חמאה קרות לפירורים.
2 מוסיפים עלי אורגנו ומעט מים קרים ונעבד לבצק אחיד.
3 מרדדים עם מערוך את הבצק על נייר אפייה מקומח, מסירים שוליים של בצק, ואופים אפייה עיוורת/ חצי אפיה קצרה במשך כ – 15 דקות בתנור שחומם ל 180 מעלות עם משקולת.
4 בינתיים מכינים את המלית: חותכים את הפטריות, בצלי השאלוט, השום והתרד/ המנגולד על גבי משטח חיתוך.
5 במחבת רחבה מחממים שמן זית ומקפיצים בצלי שאלוט פטריות ואחרי כמה דקות מוסיפים מעט שום ואת התרד, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים.
6 בקערה נפרדת טורפים ביצים עם גבינות, חלב עזים ומעט מלח, ומערבבים פנימה את הירקות המוקפצים.
7 מעבירים את התערובת מעל הבצק שבתבנית ושולחים לאפייה נוספת בתנור שחומם ל – 180 במשך 40 דקות עד להשחמה.