שטרודל פילו גבינה ותפוחים של קרן אגם

קרן אגם, גורו האפיה הביתית חוזרת בעונה חדשה עם מתכונים ידידותיים שתמיד עובדים! הפעם תכנית שמוקדשת למתכונים שמתאימים בול לאירוח: הפעם קרן מכינה שטרודל פילו גבינה ותפוחים עם קצפת ופירות יער

זמן הכנה
20 דק'
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעה
כשרות
חלבי
כמות מספיקה ל
מנות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

1 חבילה של עלי פילו מצוננים
1/2 מיכל גבינה לבנה
500 גרם גבינת תבור
1/2 כוס סוכר לבן
1 ביצה
1 כפית מחית וניל
1 כף גדושה של קורנפלור
להברשת העלים:
100 גרם חמאה מומסת
מעט אבקת סוכר
לתפוחים:
3 תפוחים קלופים נקיים מליבה וחתוכים לקוביות
20 גרם חמאה
2 כפות סוכר חום
1/2 כפית קינמון
להגשה:
1 מיכל שמנת להקצפה
2 כפות אבקת סוכר
לסירופ פירות יער:
1 חבילה של מיקס פירות יער
1 כפית סוכר
1 כף מים
לעיטור:
אבקת סוכר

מידות והמרות משקל באפייה>

אופן הכנה
1 בסיר קטן מניחים סוכר, מעט מים ואת פירות היער.
2 מבשלים מעט עד לריכוך וצמצום הנוזלים. מניחים בצד לצינון.
3 במחבת בינונית ממיסים חמאה וסוכר, מוסיפים את התפוחים ומקפיצים אותם, מורידים את האש ומניחים לתפוחים להתרכך, מוסיפים קינמון ומערבבים ומניחים בצד.
4 בקערה מערבבים גבינת תבור עם גבינה לבנה, סוכר, וניל, קורנפלור וביצה לתערובת אחידה.
5 מחממים תנור ל 180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
6 פורסים עלה פילו על משטח נוח לעבודה ומברישים עם מברשת בחמאה מוממסת חוזרים על הפעולה עם עוד שני עלים נוספים. (סה"כ שלושה עלים לרולדה).
7 מניחים שליש ממלית הגבינה בחלק התחתון של העלים, מפזרים 2 כפות של תפוחים מקורמלים ומגלגלים לרולדה.
8 מניחים בתבנית האפייה.
9 חוזרים על הפעולה עוד פעמיים עם שתי רולדות נוספות.
10 מברישים את הרולדות בחמאה ומפזרים עליהן מעט אבקת סוכר עם מסננת.
11 אופים בתנור כ 20-25 דקות עד להזהבה יפה.
12 מכינים קצפת:בקערת המיקסר עם בלון הקפה מקציפים שמנת וכף אבקת סוכר לקצפת יציבה.
13 פורסים רולדות עם סכין לחם ומגישים בצלחות עם מעט קצפת ועליה רוטב פירות יער.
שטרודל גבינה ותפוחים של קרן אגם
שטרודל גבינה ותפוחים של קרן אגם. צילום: יוגב מאיר

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    1 תגובות

    • 1

      כפר סבא

       מצטערת על ההערה, אבל שמתי לב שבכל התוכניותח השיער שלה לא אסוף. נכון הוא מהמם אבל זה לא אסטתי בעין ובטח לא לאפיה
      אבל המתכון נראה מאוד מוצלח וטעים

       מצטערת על ההערה, אבל שמתי לב שבכל התוכניותח השיער שלה לא אסוף. נכון הוא מהמם אבל זה לא אסטתי בעין ובטח לא לאפיה אבל המתכון נראה מאוד מוצלח וטעים
      ירדן says:
      • בדיוק מה שהפריע גם לי ! באתי לרשום אותו הדבר

         לא אסתטי לחלוטין

         לא אסתטי לחלוטין
        קרן says: