לחם דורום איטלקי עם אגוזים ובצל מקורמל של קרן אגם

קרן אגם, גורו האפיה הביתית חוזרת בעונה חדשה עם מתכונים ידידותיים שתמיד עובדים! הפעם תכנית שמוקדשת למתכונים שהגיעו מרחבי העולם ועברו אדפטציה מקומית: לחם דורום איטלקי עם אגוזים ובצל מקורמל לצד קונפי שום

זמן הכנה
30 דק'
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעתיים
כשרות
חלבי
כמות מספיקה ל
מנות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

4 כיכרות לחם
3 כוסות (420 גרם) קמח דורום רימצ׳ינטה
4 כוסות (530 גרם) קמח לחם
30 גרם שמרים טריים
1 כף (10 גרם) סוכר לבן
3.5 כוסות (840 מ״ל) מים חמימים
2 כפיות מלח דק
2 כפות שמן זית
בערך כוס דורום לקימוח המשטח. (לא לבצק!)
למילוי:
בצל אחד גדול פרוסות מטוגן בשמן זית עד להשחמה וריכוך
1 כוס אגוזי מלך קצוצים
1 חופן עלי אורגנו טריים
1/2 כוס גבינת פטה מפוררת גס
לקונפי שום:
חבילה שום קלוף
מעט אורגנו/טימין
שמן זית לכיסוי
קמצוץ מלח גס

מידות והמרות משקל באפייה>

אופן הכנה
לקונפי שום:
1 בסיר בינוני שנכנס לתנור מניחים את כל המרכיבים ומכניסים לתנור ב 150 מעלות ל 40 דקות עד שעה.
להכנת הבצק:
1 בקערת המיקסר לשים את כל חומרי הבצק, עם מחצית מכמות המים ואז תוך כדי לישה מוסיפים עוד ועוד מים,עד שמתקבל בצק דביק אך חלק.
2 אחרי כ 10 דקות לישה מעבירים את הבצק לקערה משומנת במעט שמן זית , מכסים בניילון נצמד ושולחים להתפחה כשעה וחצי שעתיים. הבצק יתפח ועדיין יהיה דביק.
3 מכינים תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה. מקמחים אותה מעט.
4 מעבירים את הבצק למשטח מקומח היטב בקמח דורום, ובעזרת קלף מתכת, מחלקים אותו לארבעה חלקים שווים. אין צורך לשקול, עובדים עם קמח
5 הופכים כל חלק בצק כך שיהיה מקומח גם בחלקו העליון וגם בתחתון ומועכים מעט בעזרת הידיים.
6 מפזרים על הבצק עלי אורגנו, פטה מפוררת אגוזים ובצל מקורמל.
7 מקפלים את הבצק לרוחבו, את שני הצדדים אחד על השני,כמו מעטפה.מסדרים קצת עם הידיים לצורה אחידה, ומניחים על תבנית האפייה.
8 מכסים בניילון או במגבת ושולחים להתפחה נוספת של כ 30 דקות, הלחמים אמורים ממש לתפוח ואתם תראו את זה.
9 מחממים תנור ל 230-240 מעלות, ומניחים בתוך התנור תבנית עמוקה חסינת חום, כשהלחמים יהיו מוכנים נמזוג פנימה מים.
10 אופים את הלחמים למשך 20 דקות עד שהם שחומים למראה, וגם צידם התחתון שחום. מוציאים, וטורפים.
הערות מקרן:
1 אני יודעת שהשאלה הראשונה שלכם היא אם ניתן להמיר את קמח הדורום בקמח אחר, ברור שאפשר! קמח לחם או פיצה או קמח מלא גם יעשו אחלה עבודה פשוט יוצא לחם קצת שונה, זה לא אומר שהוא לא יהיה מוצלח. הדורום מעניק צבע ומרקם שונים, אבל הכל עובד בלחם.
2 את הלחם אפשר להקפיא לאחר הכנה, ואם לא הגשתם אותו מיד והוא מאבד מהפריכות שלו, תכניסו אותו לתנור שחומם מראש ל 150 מעלות ל 25 דק׳, הוא יהיה פציח וקראסטי כמו חדש
לחם דורום איטלקי עם אגוזים ובצל מקורמל של קרן אגם
לחם דורום איטלקי עם אגוזים ובצל מקורמל של קרן אגם. צילום: יוגב מאיר

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות