קבאב חלאבי פיסטוק ברוטב עגבניות של נוף עתאמנה

מתכון לקבאב חלאבי פיסטוק ברוטב עגבניות אפוי בתוך בצק פריך, עם חציל שרוף, פפריקה, פלפל ירוק ושומשום, מאפה בשרי עשיר וטעים

זמן הכנה
30 דק'
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
90 דק'
כשרות
בשרי

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

2 קופסאות עגבניות חתוכות דק
רבע כוס שמן זית קורנייקי
6 שיני שום פרוסות לטבעות
1 פלפל ירוק חריף פרוס לטבעות
1 חציל שרוף על האש ומקולף
כפית פפריקה
כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור
חבילת קבאב פיסטוק
לבצק:
כוס קמח
כפית שמרים יבשים
כפית סוכר
חצי כוס מים פושרים
קורט מלח
2 כפות שמן זית
להברשה:
ביצה טרופה
מעט שומושום או קצח או שניהם
אופן הכנה
1 שמים את שמן זית בסיר יחד עם השום והפלפל החריף ומטגנים כדקה
2 מוסיפים את החציל המקולף פנימה ומטגנים כדקה נוספת.
3 מוסיפים את התבלינים ומערבבים, מוסיפים את העגבניות המרוסקות ומביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כשעה.
4 בזמן הזה מחממים מחבת וצורבים את הקבאב משני הצדדים לקבלת צבע זהוב, מניחים בצד להתקרר.
לבצק:
1 מערבבים את הסוכר והשמרים יחד עם המים עד שהם נמסים. מוסיפים את הקמח ולשים לקבלת בצק אחיד.
2 מוסיפים את המלח ושמן הזית ולשים עוד דקה.
3 מרכיבים את המנה, בקערה חסינת חום או תבנית מניחים את הרוטב עד לגובה של ס"מ אחד לא יותר.
4 מסדרים את הקבאב מעל.
5 מרדדים עלה מהבצק בגודל קוטר התבנית. מערבבים בקערית קטנה מעט קמח ומים ומורחים את נוזל ההדבקה על שולי התבנית.
6 מניחים את הבצק ומותחים אותו כמו מכסה מעל התבנית. מברישים בביצה טרופה ומפזרים שומשום או קצח או שניהם.
7 מניחים על תבנית אפייה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל220 מעלות לכ10-15 דקות או עד שהבצק זהוב.

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות