סלט קינואה אדומה עם קבב וטחינה של ג'קי אזולאי
מתכון קייצי ופשוט לסלט שהוא ארוחה שלמה, מזינה ומשביעה. מתוך “אצל ג’קי”, ספיישל סלטים ומנות ראשונות מנות ראשונות
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
קבביס עם שומן טלה
1 כוס קינואה אדומה
20 עגבניות שרי צבעוניות
1 צרור פטרוזיליה קצוצה
1 צרור כוסברה
10 זיתי קלמטה
2 צנוניות
1 חופן נבטים
1 חופן אגוזי מלך
מיץ מלימון שלם
מלח
פלפל
סומאק
להגשה:
1/2 כוס טחינה גולמית
1 כף גדושה של לימון כבוש
1/2 כוס מים
מלח
אופן הכנה
הכנת הסלט:
1 מבשלים את הקינואה אדומה ע”פ הוראות היצרן ומניחים להתקררות.
2 חותכים את העגבניות לרבעים ומוסיפים לקינואה שבושלה.
3 פורסים את הצנוניות ומוסיפים לקינואה שבשולה.
4 מוסיפים את הכוסברה, הנבטים, הצנונית והאגוזים לתערובת.
הכנת הטחינה:
1 מעבדים במעבד מזון את הטחינה גולמית עם הלימון הכבוש והמים ומוסיפים מעט מלח.
הכנת הקבב:
1 צולים את הקבבים על הפלנצ’ה.
הגשה:
1 וסיפים את הקבביס לסלט המוכן.
2 מזלפים את הטחינה