קדאיף של מיקי שמו
מיקי שמו ורוני דלומי חוזרים לשנות ה80 ומכינים את קינוח הקדאיף שהיה ניתן למצוא בכל בית קפה. הם משדרגים אותו עם שוקולד לבן ומעצבים אותו באופן מקורי במיוחד
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
מרכיבים לתבנית בקוטר 18
לבצק:
40 גרם חמאה
200 גרם אטריות לקדאיף- מופשרות לילה לפני השימוש במקרר.
לקרם:
2 מיכלי שמנת מתוקה 38% שומן
100 גרם שוקולד לבן
10 גרם ג’לטין+ 50 גרם מים
לסירופ (לאחר האפיה):
80 מ”ל (1/3 כוס) מים
40 מ”ל (2 כפות) דבש
אופן הכנה
1 מחממים תנור ל 180 מעלות.
2 מכינים את שכבות אטריות הקדאיף: מכניסים את אטריות הקדאיף לקערה רחבה, “פותחים” את הקשרים ומוזגים את החמאה מומסת , מערבבים עד שהיא עוטפת את כל אטריות הקדאיף. . אם קשה לפורר את האטריות קדאיף יש לעשות זאת בתוך מחבת על גבי אש גלויה בחום נמוך (או בתוך סיר).
3 מחלקים את אטריות הקדאיף ל- 2 קבוצות ומכניסים כל מחצית לתבנית אפיה בקוטר 18 מרופדת בנייר אפייה, כך יוצרים 2 שכבות אטריות קדאיף המוכנים לאפיה.
4 אופים כ- 20-25 דקות עד להזהבה עמוקה.
מכינים את הסירופ:
1 מביאים לרתיחה בסיר את המים והדבש ומצננים עד לשימוש.
2 כשהאטריות יוצאות מן התנור מרטיבים אותן ומצננים, כל שכבה במחצית מכמות הסירופ.
מכינים את הקרם ומרכיבים את העוגה:
1 משרים מים וג’לטין.
2 מחממים מיכל של שמנת מתוקה, מוסיפים שוקולד לבן וג’לטין מסה, מערבלים בבלנדר ומקררים.
3 מקציפים במיקסר את מיכל נוסף של שמנת מתוקה עד לקבלת קצפת רכה במרקם יוגורט ומקררים, “מקפלים” את הקצפת הרכה לקציפה יציבה.
4 מרכיבים את העוגה בתוך התבנית משכבת אטריות קדאיף כבסיס, קצפת מעל ושוב שכבת אטריות קדאיף אפויה.
5 מקררים עד להגשה.