קוגל ירושלמי
יש כל מיני מתכונים לקוגל, זה המתכון הקלאסי ביותר לפשטידת אטריות מקורמלות
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
מצרכים (לסיר ג’חנון בקוטר 24-22)
340 גרם (2 חבילות) נודלס ביצים או אטריות דקות
½ כוס שמן
4 ביצים L
2 כוסות סוכר לבן
1.5 כפיות פלפל שחור טחון
1 כף מלח
אופן הכנה
1 מבשלים את האטריות בהרבה מים מומלחים עד שהן רכות. מסננים, שוטפים במים קרים ומניחים בצד בתוך סיר או קערה גדולה. אפשר לזלף מעל 2 כפות שמן ולערבב כדי לוודא שהאטריות לא נדבקות
2 בסיר רחב שמים שמן ומחממים אותו מעט. מוסיפים את הסוכר ומבשלים על אש בינונית עד שנוצר קרמל בצבע שחום. מערבבים מדי פעם עם כף עץ. השמן והסוכר לא לגמרי מתחברים ואם הסוכר מתגבש קצת בדפנות הסיר
3 כשהקרמל מוכן שופכים אותו על האטריות שהצטננו ומיד מערבבים עם 2 כפות גדולות. אם נוצרים הרבה גושים של סוכר שכבר התקשה, מחזירים את האטריות עם הקרמל לסיר ומערבבים ביחד על אש נמוכה עד שרוב גושי הסוכר נמסים. אם נשארים גושי סוכר לא צריך לדאוג זה ימס באפייה
4 מוסיפים את הביצים, המלח והפלפל השחור ומערבבים היטב
5 מוסיפים את הביצים, המלח והפלפל השחור ומערבבים היטב
6 מעבירים את כל האטריות עם הקרמל וסיר, דוחסים מעט עם הידיים וסוגרים עם מכסה
7 אופים בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות במשך 2.5 שעות או עד שהחלק העליון שחום/זהוב
8 הופכים, מצננים ומגישים. הפשטידה נשמרת עד 5 ימים