רולדה של פעם של מיקי שמו עם קרמשניט

מיקי שמו מסביר ומדריך איך להכין את הקינוח הנוסטלגי רולדה של פעם עם קרמשניט מתוך "מיקי שמו עושה בית ספר"

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

למסת העיטור:
50 גרם אבקת סוכר מנופה
50 גרם חמאה רכה מאוד
2 חלבונים
50 גרם קמח
צבע מאכל אדום/קקאו
לרולדה:
4 חלבונים
1/4 כוס סוכר
4 חלמונים
1/4 כוס סוכר
1 כף תמצית וניל
50 גרם חמאה מומסת
3/4 כוס קמח
1 כף פודינג וניל
לקרם קרמל:
250 מ”ל משמנת מתוקה
2 כפות פודינג וניל
2 כפות ממרח קרמל עם שברי עוגיות
אופן הכנה
העיטור:
1 בקערה קטנה מערבלים חמאה ואבקת סוכר עד לקבלת למרקם משחתי.
2 מוסיפים חלבונים וממשיכים לערבב.
3 מנפים פנימה את הקמח ומערבבים עד לקבלת מסה חלקה.
4 כעת ניתן לחלק את המסה לקעריות שונות ולצבוע כל קערה בצבע מאכל אחר על פי הרצון האישי והעיטור הרצוי.
5 על נייר אפייה מציירים את העיטור, הופכים את נייר האפייה ומניחים על גבי תבנית אפייה.
6 מקפיאים למשך רבע שעה ובינתיים מכינים את בלילת הרולדה.
הרולדה:
1 מקציפים חלבונים עם סוכר עד לקבלת קצף קשה.
2 בקערה נפרדת מקציפים חלמונים וסוכר עד לקבלת מרקם תפוח ובהיר.
3 מוסיפים וניל וחמאה ומערבבים.
4 מוסיפים את קצף החלבונים בתנועות קיפול עדינות ומנפים פנימה קמח ופודינג וניל.
5 מוציאים את התבנית עם העיטור מהמקרר ויוצקים על גבי העיטור את מסת הרולדה.
6 אופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות כ- 12 דקות.
7 מוציאים והופכים מיד על מגש, מקלפים את נייר האפייה כך שהעיטור כלפי מעלה
8 הופכים שוב על מגבת נקייה עם העיטור פונה אל המגבת, מניחים על הרולדה נייר אפייה ומגלגלים לרולדה, מקררים.
הקרם:
1 במיקסר עם וו בלון מקציפים את השמנת והפודינג. בסיום ההקצפה מוסיפים ממרח קרמל.
2 מורחים על הרולדה את קרם הקרמל ומגישים.

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות