מסיבת קוקטייל מג’לי של מלכת הג'לי
לסילבסטר בלתי נשכח: כך תכינו קינוחי קוקטיילים ובירה חגיגיים שלא נשפכים
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
לכוס הבירה בטעם בננה וקוקוס:
ג’לי שקוף:
750 מ”ל רותחים
250 מ”ל קרים
4 כפות ג’לטין מקצועי של מלכת הג’לי
1.5 כוסות סוכר
12 טיפות תמצית בטעם בננה של מלכת הג’לי
0.5 כפית מלח לימון
קורט אבקת צבע מאכל צהובה של מלכת הג’לי
למרטיני האבטיח:
לג’לי השקוף:
750 מ”ל מים רותחים
250 מ”ל מים קרים
4 כפות ג’לטין מקצועי של מלכת הג’לי
0.5 כוסות סוכר
12 טיפות תמצית בטעם אבטיח של מלכת הג’לי
0.5 כפית מלח לימון
קורט צבע אבקת צבע מאכל אדומה של מלכת הג’לי
לקוביות קרח בטעם אננס:
לג’לי השקוף:
750 מ”ל מים רותחים
250 מ"ל מים קרים
4 כפות ג’לטין מקצועי של מלכת הג’לי
1.5 כוסות סוכר
12 טיפות תמצית בטעם אננס של מלכת הג’לי
0.5 כפית מלח לימון
אופן הכנה
הכנת כוס הבירה מג’לי:
1 במים הקרים ממיסים את הג’לטין ומניחים בצד 5 דקות עד שהנוזלים נספגים
2 במים הרותחים ממיסים את הסוכר, מלח לימון ותמצית הבננה טעם תוך כדי ערבוב
3 מאחדים את שתי המסות
4 מוסיפים קורט אבקת צבע מאכל ומערבבים
5 שופכים לכוסות בירה עד 3/4 גובה ומכניסים לחצי שעה למקרר
6 לוקחים ג’לי שקוף עם תמצית בטעם קוקוס ומקציפים עם מקצפה ידנית, מוסיפים לכוס עד סופה ומכניסים למקרר לחצי שעה להתייצבות
הכנת הקוקטייל מג’לי:
1 במים הקרים ממיסים את הג’לטין ומניחים בצד למשך 5 דקות עד שהנוזלים נספגים
2 במים הרותחים ממיסים את הסוכר, מלח הלימון ותמצית הבננה טעם תוך כדי ערבוב
3 מאחדים את שתי המסות
4 מוסיפים קורט אבקת צבע מאכל אדום
5 יוצקים לכוסות מרטיני עד לגובה 3/4 ומכניסים למקרר לחצי שעה להתייצבות
6 לוקחים 250 מיל’ ג’ל שקוף ומוסיפים לו שמנת צמחית
7 ממלאים את הכוסות בגובה של 1 ס”מ נוסף
לקוביות קרח בטעם אננס:
1 במים הקרים ממיסים את הג’לטין ומניחים בצד למשך 5 דקות עד שהנוזלים נספגים
2 במים הרותחים ממיסים את הסוכר, מלח הלימון ותמצית טעם בטעם אננס תוך כדי ערבוב
3 מאחדים את שתי המסות
4 יוצקים לתבנית מרובעת ומכניסים לקירור למשך 6 – 5 שעות
5 מוציאים את “גוש הג’לי” מהתבנית וחותכים לריבועים דמוי קוביות קרח
6 מסדרים ערימה בגביע חגיגי ומוזגים שמפניה או כל משקה אלכוהולי. לחיים!