קיש ירקות של ג'קי אזולאי

קיש ירקות עם בצק פריך – הרבה יותר קל להכנה ממה שחשבתם – מתוך התוכנית "פשוט ג'קי" פרק 5

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לבצק פריך:
200 גרם קמח
100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
0.5 כפית מלח
2 חלמונים
למלית:
2 ביצים (גודל M)
1 מיכל שמנת לבישול 15%
קורט מלח
קורט פלפל שחור גרוס
קורט אגוז מוסקט
50 גרם גבינת קשקבל מגוררת- או גבינה אחרת
2 שיני שום כתושות
1 לקט ירקות לתנור
פרמז׳ן מגורר
קיש ירקות של ג'קי אזולאי
קיש ירקות של ג'קי אזולאי

אופן הכנה
1 מכניסים את הקמח, קוביות החמאה והמלח למיקסר ומערבבים עד שנוצרים פירורים.
2 מוסיפים חלמונים ומלח וממשיכים לעבד לזמן קצר. כשהבצק מוכן לכדרר כדור ולעטוף בניילון נצמד לחצי שעה או שעה במקרר.
3 מרדדים את הבצק, מניחים אותו מעל תבנית בקוטר 26 ס"מ מרופדת בנייר אפיה, וחותכים את הקצוות שנותרו.
4 מהדקים היטב לתחתית ולדפנות התבנית, ומכניסים לאפייה עיוורת כ-10-12 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.
5 מערבבים את כל חומרי המלית עם הירקות, ומסדרים את התערובת על הקלתית האפויה, מפזרים מעל גבינת פרמז׳ן. מחזירים לתנור למשך כ-30 דקות נוספות, עד להזהבת המאפה.

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות