בצלים ממולאים בשר ומקורמלים בתנור של ג'קי אזולאי

מנת חג שתשדרג לכם את כל הארוחה – מתוך התוכנית "פשוט ג'קי" פרק 6

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לבצלים הממולאים:
7 בצלים גדולים שלמים
1 קופסא עגבניות מרוסקות
1 בצל קצוץ דק
1 כוס אורז
שמן זית
500 גרם בשר טלה טחון
1/3 כוס צנוברים
חופן כוסברה
חופן פטרוזיליה
מלח
פלפל שחור גרוס
בהרט
קינמון
לרוטב:
שאריות הגלדים טחונים דק
¼ כוס שמן זית
3 כפות רכז רימונים
3 כפות סילאן
כף סוכר חום
מעט קינמון
מלח
פלפל שחור גרוס
1 כוס מים
בצלים ממולאים בשר ומקורמלים בתנור של ג'קי אזולאי
בצלים ממולאים בשר ומקורמלים בתנור של ג'קי אזולאי
אופן הכנה
הממולאים:
1 חורצים את הבצלים עד לאמצע ומבשלים במים רותחים כ- 20 דקות. מסננים ומקררים.
2 מערבבים את האורז עם הבשר, הבצל הקצוץ, הצנוברים, חצי קופסת עגבניות מרוסקות, כוסברה ופטרוזיליה קצוצים. מתבלים בפלפל שחור, מלח, בהרט, נגיעת קינמון ומעט שמן זית.
3 מקלפים את הבצלים ומפרקים אותם לגלדים (את הגלדים שלא נראים טוב נשמור בצד לרוטב). ממלאים כל עלה בתערובת.
הרכבת הסיר:
1 מחממים מעט שמן זית בתחתית סיר סוטאז׳.
2 טוחנים או קוצצים במעבד מזון את שאריות הגלדים
3 מטגנים אותם בתחתית הסיר
4 מוסיפים רכז רימונים, סוכר חום וסילאן. מקרמלים הכל יחד.
5 מוסיפים חצי קופסת עגבניות מרוסקות.
6 מתבלים במלח, פלפל וקינמון ומסדרים את הבצלים בסיר.
7 מוסיפים כוס מים ועוד רכז רימונים מלמעלה.
8 מבשלים על הכיריים 20-25 דקות.
9 מכניסים לעוד 10 דקות בתוכנית גריל בתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות.

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות