אוסובוקו טלה עם ירקות שורש ושאלוט של ג'קי אזולאי
תבשיל מושלם לארוחת חג ומלא בכל טוב עם אוסבוקו טלה וירקות – מתוך התוכנית "פשוט ג'קי" פרק 4.
מרכיבים
כמות מספיקה ל
מנות
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
אוסובוקו טלה
1 ק"ג אוסובוקו טלה
¼ כוס שמן זית
3 בצלים גדולים
3 גזרים
שורש פטרוזיליה
שורש סלרי
10 שיני שום
10 בצלי שאלוט
תבלין טימין
פלפל אנגלי
פלפל שחור גרוס
אגוז מוסקט
בהרט
כף סוכר חום
עלי דפנה
עלי טימין
½ ליטר יין אדום
½ ליטר ציר בקר מהיר שהוכן מראש
אופן הכנה
1 מטגנים את הבשר במעט שמן זית מכל צדדיו, מתבלים בעלי דפנה ובהרט ומוציאים מהסיר לאחר השחמה.
2 חותכים את הירקות לקוביות גדולות – שורש פטרוזיליה, שורש סלרי, בצלים וגזרים, ומטגנים באותו סיר שמן.
3 מוסיפים שיני שום ובצלי שאלוט. מתבלים עם פלפל אנגלי, טימין, מלח ופלפל שחור גרוס.
4 מוסיפים את היין ומביאים לרתיחה, מוסיפים ציר בקר ונותנים לרוטב להצטמצם.
5 מחזירים את הבשר לסיר שיכול להיכנס לתנור, מביאים לרתיחה, מכסים בנייר אפייה ששומר על האדים לבישול טוב יותר.
6 מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות למשך 3 שעות.