קבב דג על אפונה וקישואים של עוז תלם

ג'קי אזולאי מארחת את הבלוגר עוז תלם שמכין איתה קבב דג על אפונה וקישואים – מתוך התוכנית "פשוט ג'קי" פרק 4

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

מרכיבים לקבב:
500 גרם פילה דג טרי (ברמונדי) ללא עור ואדרות (פילה נקי)
1/2 צרור כוסברה, קצוצה דק עם הגבעולים
עלים מרבע צרור נענע, קצוצים דק
כפית אורגנו מיובש
1 פלפל צ'ילי אדום, קצוץ דק ללא הזרעים
כפית מלח דק
2-3 כפות שמן זית (לשימון הקבבים)
לתוספת קישואים אפונה:
2-5 כפות שמן זית
3-4 שיני שום, קלופות ופרוסות
2 כפות מים
כפית מלח
3-4 קישואים בגודל בינוני, פרוסים דק (אפשר לשלב קישואים וזוקיני בצבעים שונים)
1 כף מיץ לימון (לפי הטעם)
150 גרם אפונה עדינה מוקפאת (אין צורך להפשיר)
0.5 כפית סוכר
להגשה:
50 גרם שקדים פרוסים, קלויים
1 לימון, חתוך לרבעים
טחינה גולמית
חופן קטן עלי נענע, קצוצים דק
לחם טוב לספוג את הרוטב (רשות)
קבב דג על אפונה וקישואים של עוז צלם
קבב דג על אפונה וקישואים
אופן הכנה
הכנת קבבים דג:
1 בעזרת סכין קוצצים דק את הברמונדי. לקיצור תהליכים ניתן לטחון אותו במעבד מזון או לבקש דג טחון ממוכר הדגים.
2 מעבירים את הדג הקצוץ/טחון לקערה ומוסיפים לו את הכוסברה והנענע הקצוצות, הצ'ילי (אם משתמשים), האורגנו המיובש והמלח ומערבבים היטב.
3 לשים את תערובת הקבב היטב למשך 2 דקות, עד שהיא מרגישה חלקה יותר, ואז מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-5-10 דקות.
4 בעזרת ידיים רטובות יוצרים כדורים בגודל כדור פינג פונג ומשטחים אותם לקציצות שטוחות.
5 מחממים מחבת רחבה (אפשר מחבת פסים) מעל להבה גבוהה. משמנים את הקבבים בשמן זית משני הצדדים וצורבים 2-3 דקות מכל צד עד שהתבשלו לחלוטין.
הכנת הקישואים אפונה:
1 במחבת רחבה שמים חצי מכמות שמן הזית ואת שיני השום.
2 מטגנים אותן חצי דקה, עד הזהבה קלה, ואז מוסיפים את הקישואים, בערך 2 כפות מים ואת המלח. מערבבים, סוגרים את המכסה ומבשלים מעל להבה גבוהה 1-2 דקות, עד שהקישואים מגירים נוזלים.
3 פותחים את המכסה, מוסיפים את האפונה ומתבלים. מבשלים יחד 2 דקות, עד שהקישואים התרככו טיפה ונשארו מעט פריכים.
4 מוסיפים את מיץ הלימון והסוכר, טועמים ומוסיפים עוד שמן זית, מלח, מיץ לימון וסוכר לפי הטעם. חשוב לשמור על זמן בישול קצר כדי שהקישואים והנענע ישמרו על הצבע שלהם.
הגשה:
1 מעבירים את תוספת הקישואים והנענע לצלחת רחבה ומעליה מניחים את הקבבים.
2 מזלפים מעל מעט טחינה גולמית, מפזרים מעלי עלי נענע קצוצים ושקדים קלויים ומגישים עם רבעי הלימון – כל סועד יוכל להוסיף לעצמו לפי הטעם.

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות