מפרום של יפה ריפלר עם ג'קי אזולאי

ג'אי אזולאי מארחת את יפה ריפלר שמכינה מפרום כמו בספרים. מתוך התוכנית "פשוט ג'קי" פרק 5

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

למפרום:
500 גר' בשר טחון
100 גרם אליית כבש טחון
1 בצל גדול מגורר
½ זר פטרוזיליה קצוצה
½ זר כוסברה קצוצה
3 ביצים
¼ כפית קינמון
½ כפית פלפל שחור
1 כפית חררת'
מלח לפי הטעם
½ כוס קמח מצה
למעטפת מילוי עיסת הבשר:
כ-4 תפוחי אדמה (פרוסים בעובי 1 ס"מ עם פתח למילוי לא עד הסוף)
לקימוח וטיגון:
שמן לטיגון רדוד
250 גר' קמח
2 ביצים טרופות בקערית
¼ כוס מים פושרים
1 כף רסק עגבניות
קורט מלח
1 כף פפריקה מתוקה
לקרקעית הסיר בבישול:
1 בצל גדול פרוס
1 גבעול סלרי
1 תפו"א פרוס
1 גזר חתוך טבעות
לרוטב:
¼ כוס שמן
1 כף גדושה רסק עגבניות
1 כף פפריקה מתוקה
מלח לפי הטעם
אופן הכנה
1 מערבבים בקערה את כל המרכיבים לעיסה אחידה.
2 חותכים תפו"א לסנדווץ וממלאים בקציצת בשר לקמח.
3 טובלים בביצים הטרופות ומטגנים עד השחמה יפה משני הצדדים.
4 מניחים את הירקות בסיר, עליהם מסדרים את המפרום לאחר טיגון אחד לצד השני.
5 מחממים במחבת שמן ומטגנים את רסק העגבניות והפפריקה כשתי דקות.
6 בוזקים את הרוטב לסיר על המפרום ומוסיפים מים עד חצי מגובה המפרום.
7 מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה כ- 10 דקות..
8 מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ- 40 דקות או עד צמצום הרוטב.

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות