מפרום של יפה ריפלר עם ג'קי אזולאי

ג'אי אזולאי מארחת את יפה ריפלר שמכינה מפרום כמו בספרים. מתוך התוכנית "פשוט ג'קי" פרק 5

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

למפרום:
500 גר' בשר טחון
100 גרם אליית כבש טחון
1 בצל גדול מגורר
½ זר פטרוזיליה קצוצה
½ זר כוסברה קצוצה
3 ביצים
¼ כפית קינמון
½ כפית פלפל שחור
1 כפית חררת'
מלח לפי הטעם
½ כוס קמח מצה
למעטפת מילוי עיסת הבשר:
כ-4 תפוחי אדמה (פרוסים בעובי 1 ס"מ עם פתח למילוי לא עד הסוף)
לקימוח וטיגון:
שמן לטיגון רדוד
250 גר' קמח
2 ביצים טרופות בקערית
¼ כוס מים פושרים
1 כף רסק עגבניות
קורט מלח
1 כף פפריקה מתוקה
לקרקעית הסיר בבישול:
1 בצל גדול פרוס
1 גבעול סלרי
1 תפו"א פרוס
1 גזר חתוך טבעות
לרוטב:
¼ כוס שמן
1 כף גדושה רסק עגבניות
1 כף פפריקה מתוקה
מלח לפי הטעם
אופן הכנה
1 מערבבים בקערה את כל המרכיבים לעיסה אחידה.
2 חותכים תפו"א לסנדווץ וממלאים בקציצת בשר לקמח.
3 טובלים בביצים הטרופות ומטגנים עד השחמה יפה משני הצדדים.
4 מניחים את הירקות בסיר, עליהם מסדרים את המפרום לאחר טיגון אחד לצד השני.
5 מחממים במחבת שמן ומטגנים את רסק העגבניות והפפריקה כשתי דקות.
6 בוזקים את הרוטב לסיר על המפרום ומוסיפים מים עד חצי מגובה המפרום.
7 מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה כ- 10 דקות..
8 מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ- 40 דקות או עד צמצום הרוטב.
מפרום של ג'קי אזולאי
מפרום של יפה ריפלר עם ג'קי אזולאי

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות