בארקטה – סירות בצק ממולאות של לאון אלקלעי

לאון אלקלעי עם סירות בצק ממולאות במליות טעימות אש שאסור לכם לפספס

כמות מספיקה ל
מנות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לבצק:
500 גרם קמח ״00״
280 גרם מים
5 גרם שמרים יבשים
15 גרם מלח
3 גרם סוכר
1 כף שמן זית
פאסאטה
אופן הכנה
1 בקערת המיקסר (עם וו לישה) מניחים את המים והשמרים ומערבבים קלות עד לקבלת קצף עדין
2 ממשיכים לערבל במהירות נמוכה ומוסיפים 150 גרם קמח
3 כשהתערובת אחידה מוסיפים 150 גרם נוספים מהקמח ומערבלים במהירות 2
4 מוסיפים את יתרת הקמח וממשיכים לערבל עד לקבלת בצק אחיד, גמיש וקטיפתי למגע
5 מוסיפים מלח, סוכר ושמן ומעבדים עד להטמעתם בבצק
6 מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח, מעצבים לכדור ומחזירים לקערה משומנת, מכסים במגבת לחה/ניילון נצמד למשך כשעה וחצי עד להכפלת הנפח
7 מעבירים את הבצק למשטח מקומח, יוצרים גליל ומחלקים לכדורים של 100 גרם כל אחד
8 מכדררים ומניחים על משטח מקומח קלות, מכסים בניילון נצמד ומשאירים במקום לא חם עד שהבצק מכפיל את נפחו
בינתיים מכינים מליות:
1 אפשרויות, כל אחד לפי טעמו: קוביות חציל מטוגן עם גבינת סטראקינו, עגבניות לחות ומוצרלה פרסקה, לבבות ארטישוק עם מוצרלה מעושנת, פלפלים קלויים עם גבינת פטה, פטריות שמפיניון עם בצל ומוצרלה מעושנת.
הכנת הפיצות:
1 מחממים תנור לחום של 220 מעלות ( עליון ותחתון)
2 פותחים את כדורי הבצק לצורה אובלית, מורחים מעט פאסאטה, מניחים מן המלית הנבחרת, מרטיבים במעט מים שול אחד, מקפלים ומהדקים את הקצוות לקבלת סירות (בארקטה)
3 מניחים בתבנית משומנת קלות ואופים בחלק התחתון של התנור עד שהבצק מזהיב עמוקות בין 8 ל- 11 דקות. מוציאים, מברישים בשמן זית, מפזרים פרמג’יאנו ומגישים תוך אזהרה שחם, חם מאוד

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות