סופגניות הונגריות – לנגוש
מתכון לסופגניות הונגריות – לנגוש, סופגניות מלוחות עשויות מגבינה, מושלמות וטעימות בהבטחה
זמן הכנה
30 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעה וחצי
כשרות
חלבי
מרכיבים
כמות מספיקה ל
מנות
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
800 גרם קמח לבן
200 גרם קמח תפוחי אדמה
1 כפית סוכר לבן
1/4 כוס שמן זית
2 ביצים L
35 גרם שמרים
1 כוס חלב
1 כף מלח
1 כפית שום כתוש
גבינת קשקבל מגוררת
אופן הכנה
לבצק
1 מערבבים את השמרים עם קורט מהסוכר, 4 כפות מהקמח הלבן ומעט מהחלב ויוצרים עיסת בצק
2 מניחים להתפחה כשעה
3 קערת הלישה שמים את שארית הקמח הלבן עם קמח תפוחי האדמה ומערבבים
4 יוצרים ערמה עם גומה קטנה במרכז
5 בקערה בצד מערבבים את הסוכר, הביצים, עיסת הבצק והחלב
6 את התערובת יוצקים למרכז הגומה.
7 מעל הגומה מוסיפים את המלח ושמן זית
8 לשים את הבצק מתוך הגומה כלפי חוץ לבצק אחיד
9 מתפיחים לעוד כשעה חצי
10 מוציאים מהבצק כדור בינוני ועל השיש מרדדים לצורת פיתה
11 במקביל מחממים שמן לטיגון עמוק
12 מטגנים את הבצק שרידדנו משני הצדדים עד להזהבה
13 מוציאים עם כף רשת ומניחים על נייר סופג
14 מעבירים לצלחת ומעל מפזרים בנדיבות מגבינת הקשקבל המגורדת ומגישים