דובשניות ממכרות של ליאור משיח

מתכון לדובשניות לראש השנה, הגרסה של הבלוגרית ליאורוש, מתכון לגזור ולשמור ואנחנו בספק אם תכינו את הדובשניות האלה רק פעם בשנה

זמן הכנה
10 דק'
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
20 דק'
כשרות
חלבי

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

ל-25-30 דובשניות:
150 גר' חמאה
350 גר' סוכר לבן
180 גר' דבש
1 ביצה שלמה
510 גר' קמח לבן או קמח לעוגיות
4 גר' סודה לשתייה
1 כפית מלח
200 גר' אבקת סוכר

מידות והמרות משקל באפייה>

אופן הכנה
1 מחממים תנור ל-170 מעלות, טורבו.
2 במיקסר עם וו גיטרה, מקרימים את החמאה, הסוכר והדבש עד לקבלת מרקם חלק ואחיד.
3 מוסיפים את הביצה ומערבבים להטמעה מלאה.
4 מוסיפים את הקמח, הסודה והמלח ומערבבים רק עד ליצירת בצק.
5 בעזרת סקופ של גלידה (עדיף קטן), או כף, יוצרים תלוליות מהבצק ומניחים על מגש עם נייר אפייה.
6 לאחר יצירת תלוליות מכל הבצק, מגלגלים לכדור חלק בידיים ומניחים על המגש ברווחים, כי העוגיות יתפחו באפייה.
7 בוזקים כמות נאה של אבקת סוכר על כל כדורי הבצק.
8 אופים 10 דקות.
9 העוגיות יתחילו להשחים בשוליים, ויסדקו מאוד בצדדים ובחלקן העליון.
10 זה בדיוק הזמן להוציא אותן מהתנור – זכרו, דובשניות אמורות להישאר רכות במרכז, אל אל תאפו אותן יותר מידי.
11 מניחים ל-10 דקות וזוללים. כן, אפשר לאכול אותן עוד קצת חמות מהתנור ואפשר לתת להן להתקרר לחלוטין.
דובשניות ממכרות – הגרסה של ליאור משיח. צילום: ליאור משיח

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות