עוגת דבש בציפוי גלאסז’ חום של מיקי שמו

טעים ולא רק בראש השנה: עוגת דבש מושלמת!

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

250 גרם מרציפן
5 ביצים
0.5 כוס סוכר חום כהה
0.5 כוס סוכר דמררה
1.5 כוסות קמח תופח
200 מ"ל שצם קנולה
0.5 כוס דבש
לסירופ הדבש:
1 כוס דבש
0.75 כוס מים
לציפוי הגלאסז’:
0.5 כוס שמנת מתוקה
25 גרם חמאה
0.5 כוס סוכר חום
0.5 כוס אבקת סוכר
לעיטור:
3 כפות שקדים מולבנים קלופים
אופן הכנה
1 מעבדים מרציפן וביצים עד לקבלת מסה אחידה
2 מוסיפים את שני סוגי הסוכר ומקציפים עד לקבלת מסה אוורירית
3 מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומערבבים קלות
4 מוסיפים את החמאה /השמן ואת הדבש ומערבבים היטב
5 אופים בתנור שחומם מראש ל- 160 מעלות כ- 45 דקות
הסירופ:
1 מרתיחים את כל חומרי הסירופ ומצננים
הגלאסז’:
1 מרתיחים שמנת וחמאה
2 מצננים קלות ומוסיפים את הסוכר החום ואבקת הסוכר. מקררים
3 מקציפים עד לקבלת קרם יציב. מעבירים את המסה לשק זילוף
הרכבה:
1 טובלים את העוגה בסירופ
2 מזלפים את קרם הגלאסז’ בעזרת צנתר “מסילת רכבת” , מעטרים בשקדים הפרוסים ומגישים

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות