רביולי טבעוני תוצרת בית של נדיה אליס

רביולי טבעוני שמכינים בבית במילוי מעדן גבינה וברוטב שמנת ופטריות. מתכון לשתי מנות מתוך התוכנית "האיטלקיה הטבעונית"

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לבצק הפסטה:
110 גרם קמח לבן
50 גרם מים
½ כף שמן זית
למילוי:
חבילה של מעדן בטעם קשיו
לרוטב:
סלסלת פטריות שמפיניון
2 שיני שום
1 חופן פטרוזיליה קצוצה
5 כפות שמן זית
1/4 כוס יין לבן
1 חבילה שמנת טבעונית לבישול
מלח
פלפל
בנוסף:
2 כפות מלח גס
50 גרם קמח (כדי לקמח את משטח העבודה).
מעדן קשיו תחליף פרמזן
אופן הכנה
1 מכינים את הבצק של הפסטה: מכניסים לקערה מים, שמן זית וקמח ומערבבים בהתחלה בעזרת מזלג, ואז לשים עם הידיים עד קבלת גוש בצק חלק ואלסטי.
2 מכניסים את הבצק לתוך שקית אטומה ומכניסים אותה למקרר לכ-20 דקות.
3 מכינים את הרוטב: פורסים את השום לפרוסות דקות מאוד. פורסים גם את הפטריות לפרוסות דקות.
4 מחממים את שמן הזית במחבת ומטגנים את השום קלות.
5 מוסיפים את הפטריות ומטגנים דקה.
6 שופכים את היין הלבן למחבת ונותנים לו להתאדות לגמרי.
7 מוסיפים את הפטרוזיליה, מלח ופלפל.
8 מורידים את הלהבה ומשאירים את הרוטב להתבשל (ברתיחה קלה) עד שהרביולי מוכנים. מערבבים מדי פעם ואם הרוטב מתייבש יותר מדי, מוסיפים מים ממי הבישול של הרביולי.
9 אחרי שהבצק נח 20 דקות במקרר, מוציאים אותו ומרדדים אותו באופן אחיד לעובי של בערך מילימטר/מילימטר וחצי.
10 חותכים את הבצק לחצי.
11 מניחים בשורות כף-כף של מעדן קשיו על החצי הראשון של הבצק ומשתמשים בחצי השני כדי לכסות.
12 חותכים את הרביולי בעזרת סכין או כוס קטנה.
13 בינתיים ממלאים סיר במים ומרתיחים.
14 כשהמים רותחים, מוסיפים מלח גס ומכניסים את הרביולי.
15 בינתיים מוסיפים את תחליף השמנת הטבעוני לפטריות.
16 מעבירים את הרביולי לרוטב כאשר הם צפים (בערך דקה). מערבבים בעדינות את הרביולי בתוך הרוטב כמה שניות.
17 מעבירים לצלחת ומפזרים את מעדן הקשיו – תחליף לפרמזן, בנדיבות מעל.
רביולי טבעוני תוצרת בית של נדיה אליס
רביולי טבעוני תוצרת בית של נדיה אליס, צילום: יח"צ

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות