פרעצל קל להכנה
מתכון לפרעצל (לא תאמינו כמה קל להכין) ממליצים להגיש עם סלט ביצים הכי טעים בעולם (לינק למתכון בסוף). מנה שתוציא אתכם.ן מאסטר שף של הבית
מרכיבים
כמות מספיקה ל
מנות
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
לפרעצל:
2 כוסות קמח לחם
כף שמרים יבשים
3 כפות סוכר לבן
50 גרם שמן קנולה (1/4 כוס)
כף מלח
280 מ"ל מים (כוס ו3 כפות)
לבישול במים של הפרעצל:
סיר עם 2-3 ליטר מים
2 כפות סילאן
2 כפות אבקת סודה לשתייה
מלח גס לפיזור
אופן הכנה
1 מכניסים לקערת המיקסר קמח, שמרים, שמן, מלח ומים על מהירות נמוכה ל10-12 דקות עד שמתקבל בצק אחיד
2 מכניסים את הבצק לקערה משומנת, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים לשעה, שעה וחצי
3 לאחר התפיחה מחלקים את הבצק לכדורים בגודל 45 גרם בערך (קצת יותר מכדור פינג פונג)
4 מכסים את הכדורים במגבת ומניחים בצד להתפחה נוספת של כ 15 דקות
5 מרתיחים מים בסיר עם סילאן ואבקת סודה לשתייה
6 מגלגלים כל כדור לגליל קצר, מכניסים לסיר המבעבע 4-5 גלילים לזמן של בערך דקה ומוציאים לתבנית עם נייר אפייה
7 בעזרת סכין יוצרים חריץ באמצע ולאורך פרעצלס ומפזרים מלח גס
8 מחממים תנור ל200 מעלות, מכניסים את הגלילים שבישלנו מעט במים לתנור לכ 20-25 דקות עד שהם מזהיבים
9 מגישים עם איזו תוספת שאוהבים, אנה ממליצה על סלט ביצים – קישור למתכון בשורה מתחת
מתכון לסלט ביצים הכי טעים שתאכלו כאן
ברכתו
האם ברכתו מזונות?
האם ברכתו מזונות?
נוי says:
כן
כן
rotem says:
צריך 3 וחצי כוסות קמח אם לא זה יצא כמו בלילה
בן says:
לקראת מתכון וגם תגובות
תודה רבה לך.עשיתי עם 2 כוסות קמח ויצא בלילה.חבל שלא קראתי את התגובות לפני המתכון.
תודה רבה לך.עשיתי עם 2 כוסות קמח ויצא בלילה.חבל שלא קראתי את התגובות לפני המתכון.
ג'ורג'ט says:
500 גרם קמח זה 3 וחצי כוסות. (כוס קמח = 140 גרם), ולא 2 כוסות כפי שכתוב. אז כמה קמח צריכים?
שושי says:
2 כוסות קמח. תוקן
2 כוסות קמח. תוקן
rotem says: