לחוח ביתי קל להכנה

מתכון ללחוח ביתי. כל עדה קוראת ללחם הזה אחרת – לחוח או חרינגו או בר’ריל. מי שגדל על הלחם הזה – המתכון הזה יחזיר אותו לילדות

זמן הכנה
10 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעה
כשרות
פרווה
כמות מספיקה ל
מנות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

500 גרם קמח
רבע כוס סולת
כף וחצי שמרים
כפית מלח
2 כפות סוכר
כפית אבקת אפיה
5 כוסות מים
אופן הכנה
1 להכניס את כל החומרים לקערת המיקסר ולערבב היטב באמצעות וו גיטרה 4-5 דקות עד שאין גושים
2 הבלילה נוזלית כמו של פנקייק. לכסות את הקערה ולהמתין שעה.
3 לאחר שהבלילה תפחה והתמלאה בועות, יש לשמן מחבת יצוקה במעט ספריי שמן ולהניח כמות מהבלילה שמתאימה לגודל המחבת (צריכה להיווצר שכבה לא עבה מדי שמגיעה עד לקצוות המחבת).
4 את המחבת יש להניח על אש גבוהה. מהר מאוד נוצרים חורים גדולים וזה נאפה, אין צורך להפוך לצד השני.
טיפים והערות של מאיה:
1 חשוב ! בין חרינגו לחרינגו לשטוף את תחתית המחבת בברז על מנת שתתקרר ורק לאחר מכן להניח את הבלילה שוב. במידה והמחבת תהיה חמה מדי ולא תעבור קירור תחת המים, לא יווצרו חורים והמאפה יצא בצקי.
2 חלק מעדיפים מילויים מלוחים וחלק טובלים בדבש או מייפל… מה שחשוב שזה אוורירי וטעים בכל דרך שתבחרו.
צילום: מאיה בן דהן

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    3 תגובות

    • 3

      אפשר להקפיא לאחר הטיגון?

       

       
      גלית says:
      • כן. עם הפרדה של נילון ביניהם

        כן. עם הפרדה של נילון ביניהם
        rotem says:
    • 2

      האם אפשר להחליף את הק ח לגמול חומוס

       

       
      שרה says:
      • במתכון הזה, לא ניתן

        במתכון הזה, לא ניתן
        rotem says:
    • 1

      יצא מעולה

       תודה על המתכון, יצא מעולה וטעים.
      רק בפיתה השלישית הבנתי שלא צריך לחמם את המחבת בכלל ורק אז יצא לי מעולה.

       תודה על המתכון, יצא מעולה וטעים. רק בפיתה השלישית הבנתי שלא צריך לחמם את המחבת בכלל ורק אז יצא לי מעולה.
      ישראלי בגולה says: