ג'חנון עבודת יד של עידו פלפל

כי אם אוכלים ג'חנון אז רק עבודת יד! מתכון קל להכנה לג'חנון עבודת יד מטריף של עידו פלפל המוכשר. המתכון המושלם לארוחת בוקר של יום שבת.

זמן הכנה
20 דק'
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
12 שעות
כשרות
חלבי
כמות מספיקה ל
מנות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

9 יחידות
4 כוסות קמח (540 גרם)
2 כפות שמן (20 גרם)
1 ורבע כוס מים
2 כפיות מלח
4 כפות סוכר חום
לשימון הג׳חנון:
שמן
חמאה רכה
אופן הכנה
1 בקערת המיקסר לשים את כל החומרים של הבצק כ10 דקות ואז נותנים לו לנוח בקערה עוד 10 דקות.
2 נקח תבנית ונשפוך מעט שמן לתוכה.
3 נקח את הבצק שלנו ונחלק ל9 כדורים.
4 נעביר את הכדורים לתבנית המשומנת, נשפוך על כל כדור מעט שמן ונשמן עם היד.
5 נניח בצד ללפחות שעה מכוסה.
6 לאחר מכן, נקח נייר אפייה, נניח כדור בצק על גביו ונמעכו קלות.
7 נשמן את הבצק בחמאה משני הצדדים, נכסה בנייר אפייה נוסף , ובאמצעות מערוך נפתח את הבצק למלבן דק (שיהיה שקוף). נקפל את המלבן לשניים, נמרח עוד חמאה , ונגלגל לג׳חנון.
8 בשלב הזה יש שני דרכים- הראשונה זה בדרך המסורתית, סיר ג׳חנון שבתחתית שמים לחם, עליו נייר אפייה ואז ג׳חנונים. אני פחות אוהב כי הג׳חנון יוצא יבש.
9 הדרך השנייה- אידוי. אני עוטף כל גחנון בניילון נצמד, ואז בסיר שם ביצים ומים, עליהם נייר אפייה מחורר , ועליו את הג׳חנונים עם הניילון נצמד. (לא חייב את הניילון, זה פשוט בידוד למיקרה ויעלו מים, אבל אם לא תשימו המון מים ותפקחו שהם לא נגמרים , אפשר בלי הניילון).
10 וזהו! אפשר לגרד רסק, ביצה קשה וחריף ולהנות! בתיאבון

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    7 תגובות

    • 7

      סליחה ,הבנתי שזה לא בתנור. זה על גז או חשמלי אבל על אש נמוכה ל12 שעות? בינונית ל9 שעות?

       

       
      דן says:
    • 6

      בסיא אידוי כמה זמן?

       

       
      המגיבה says:
      • לילה שלם

        לילה שלם
        rotem says:
    • 5

      באמת קל איך אפשרי פרווה וללא. מרגרינה?

       והאם הוא נועד לאידוי לילה שלם לשבת

       והאם הוא נועד לאידוי לילה שלם לשבת
      רות says:
      • כן

        כן
        rotem says:
    הצג תגובות נוספות