ג'חנון מאפס של קרן אגם

קרן אגם, גורו האפיה הביתית הפופולארית ובעלת הבלוג המצליח "נשואה למאפיה", חוזרת בעונה חדשה עם מתכונים ידידותיים שתמיד עובדים! הפעם קרן מלמדת איך להכין ג'חנון ביתי מאפס, כל השלבים עד הסוף המיוחל

1 דירוגים
3 תגובות
זמן הכנה
20 דק'
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
12 שעות
כשרות
פרווה
כמות מספיקה ל
מנות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

15-17 יחידות בסיר ג'חנון קוטר 20/ 22
1 ק"ג קמח מניטובה לבן
100 גרם (1/3 כוס+ 2 כפות ) סוכר חום כהה דביק
1 כף מלח דק
10 גרם (שקית) אבקת אפיה
2 כוסות (480 מ"ל) מים
3 כפות דבש מהולות ב – ½ כוס מים (120 מ"ל) חמימים.
כ- ½ כוס שמן קנולה
לשימון הג׳חנון:
350 גרם נטורינה
(בשימוש בחמאה יש להוריד כמות ל – 250-300 גרם)
תוספות והגשה:
3-4 כפות סילאן או דבש
5 ביצים להוספה לסיר
לרסק עגבניות:
4-5 עגבניות טריות טחונות לרסק
שמן זית
מלח גס
מעט מים חמים
לצלחת חריפים:
10 פלפלים חריפים ירוקים
שמן זית
מלח גס

מידות והמרות משקל באפייה>

אופן הכנה
1 במיקסר מערבבים מים עם סוכר חום ,המים עם הדבש המהול ומלח.
2 מוסיפים קמח ואבקת אפייה ולשים למשך 6-7 דקות עד שמתקבל כדור בצק חלק.
3 מכינים תבנית או מגש עם עומק וממלאים 1/2בכ-1/2 כוס בשמן קנולה.
4 מחלקים את הבצק שלנו לכדורים במשקל 100 גרם כל כדור ומניחים אותם בתבנית.
5 מוזגים פנימה עוד קצת שמן, ומגלגלים את הכדורים בשמן כך שיצופו לגמרי בשומן.
6 מכסים בניילון נצמד ומניחים בצד למשך שעתיים לפחות, אפשר גם לילה במקרר.
7 מכינים משטח עבודה גדול ונח לעבודה כדי שתוכלו לפתוח את הכדורים .ממיסים נטורינה/ חמאה בקערה במיקרוגל (לא בטוח נשתמש בכולה אבל שיהיה לכם מספיק ליתר בטחון)
8 פותחים כדור בצק בעזרת הידיים על המשטח, אפשר בהתחלה מעט להיעזר במערוך.
9 ממשיכים לפתוח את הבצק כמה שיותר, ממש למתוח מהאמצע בעדינות לצדדים עד לקבל מלבן גדול ודקיק – ראו הדגמה בסרטון ההכנה של המתכון.
10 בעזרת הידיים מורחים נטורינה/ חמאה על מלבן הבצק, על כולו.
11 מקפלים את צד ימים של המלבן לאמצע ואת צד שמאל לאמצעמ עליו, עד לקבלת מלבן ארוך וצר.
12 שוב מורחים שומן בעזרת הידיים חמאה/מרגרינה על הבצק ומתחילים לגלגל אותו לגליל.
13 מניחים נייר אפייה בתוך סיר הג׳חנון שלנו ואת הגלילים מסדרים בצפיפות ובקומות בפנים.
14 שופכים מעל הג׳חנונים 3-4 כפות סילאן מלמעלה וסוגרים עם המכסה.
15 אני אוהבת להכניס פנימה גם ביצים שיהפכו לביצים קשות.
16 מחממים תנור ל – 100 מעלות ומכניסים את הסיר למשך לילה שלם – מינימום 8 שעות ואפשר כמובן יותר.
לרסק עגבניות:
1 בקערת בלנדר מוט מניחים עגבניות שטופות טריות, חתוכות לרבעים, מוסיפים שמן זית, מעט מים חמים ומלח גס וטוחנים היטב.
לצלחת פלפלים חריפים צלויים:
1 לצלחת פלפלים חריפים צלויים
2 מוציאים ומגישים עם רסק עגבניות מרוסקות וחריף
ג'חנון של קרן אגם
הג'חנון של קרן אגם! צילום: יוגב מאיר

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    3 תגובות

    • 3

      ג'חנון

       סוף הדרך, טעים ברמות, תודה

       סוף הדרך, טעים ברמות, תודה
      יונה פסט says:
    • 2

      קמח לבן רגיל

      אם משתמשים בקמח לבן רגיל * צריך לשנות משהו באופן ההכנה?

      אם משתמשים בקמח לבן רגיל * צריך לשנות משהו באופן ההכנה?
      נעמי says:
      • לא, אין צורך

        לא, אין צורך
        rotem says:
    • 1

      נראה מדהים

       

       
      רעיה says: