המבורגר וקטשופ תוצרת בית, שהילדים ילקקו את האצבעות

מתוך התכנית "קצת יותר בריא" עם אפרת אנזל, המשודרת בערוץ הבריאות, פרק 5 – ג'אנק פוד.

מתכון ל-4 סועדים

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

להמבורגר
600 גרם בשר טחון (צוואר / שפונדרה / תערובת של שייטל וצוואר) טחון פעם אחת
1 כפית פלפל שחור גרוס או טחון
0.5 כפית מלח ים
1 כף שמן לטיגון
4 לחמניות המבורגר
לקטשופ
800 גרם עגבניות קלופות
1 בצל
1 גבעול סלרי
1.5 כפות רוטב סויה
2 כפות סוכר
1 כף חומץ
1 עלה דפנה
1/8 כפית קינמון טחון או מקל קינמון קטן
1 ציפורן
2 גרגרי פלפל אנגלי
אופן הכנה
ההמבורגר:
1 מניחים את הבשר בקערה גדולה. מוסיפים פלפל שחור גרוס (לגדולים) או טחון (לילדים) ומלח.
2 לשים בידיים במשך חמש דקות.
3 יוצרים המבורגרים בעזרת פורמה (למשל, קופסת טונה ריקה, פתוחה משני צדדיה ושטופה).
4 מכניסים את ההמבורגרים למקרר לחצי שעה עד שעתיים, על מנת שיהיו יציבים יותר.
5 מוציאים מהמקרר רבע שעה לפני ההכנה.
6 משמנים מחבת במעט שמן. מניחים את ההמבורגר ומטגנים שלוש דקות מצד אחד. הופכים, מטגנים דקה, מכסים וממשיכים לטגן למשך שתי דקות נוספות.
הקטשופ:
1 במעבד מזון טוחנים עגבניות, סלרי, בצל, סוכר, סויה וחומץ.
2 מעבירים לסיר ומוסיפים את התבלינים. מביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים עד שהנוזלים מצטמצמים. מקררים.
3 המהדרין טוחנים שוב כדי שהקטשופ יהיה חלק.

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות