ארטיק קראנץ' פיסטוק ביתי

מתכון פשוט להכנת גלידה ביתית בסגנון מגנום או קרנאץ' פיסטוק עם שוקולד פיסטוק הפתעה בפנים. חייבים לנסות את זה בבית

זמן הכנה
20 דק'
דרגת קושי
בינוני
זמן הכנה כולל
הקפאה ללילה
כשרות
חלבי
כמות מספיקה ל
מנות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לליבת הפיסטוק:
60 גר׳ שוקולד לבן
60 גר׳ מחית פיסטוק (2 כפות גדושות)
30 גר׳ פיסטוק טחון (כ-3 כפות)
קורט מלח
לגלידת השמנת (מכינים רק כשליבת הפיסטוק קפאה לחלוטין):
250 מ״ל שמנת מתוקה
100 גר׳ מסקרפונה ( 2 כפות גדושות)
4 כפות חלב מרוכז
2 כפות מחית פיסטוק
לציפוי:
400 גר׳ שוקולד לבן
50 גר׳ חמאת קקאו או 3 כפות שמן צמחי.
30 גר׳ פיסטוק קצוץ (כ- 3 כפות)
2 כפות ברס לוז (אגוזי לוז מקורמלים קצוצים)
אופן הכנה
1 מתחילים עם ליבת הפיסטוק: ממיסים את השוקולד הלבן עם מחית הפיסטוק, ומוסיפים את הפיסטוק הטחון והמלח. מערבבים היטב ומזלפים לתבנית שקעים סיליקון, כזו שאחכ יהיה אפשר להכניס אותה לתבנית השלגונים. מעביריםלהקפאה ללפחות 3 שעות.
2 אחרי שהליבה מוכנה מכינים את הגלידה:את המסקרפונה רצוי להוציא כ30 דק לפני מהמקרר. מקציפים הכל יחד עד שמקבלים קרם חלק.
3 מזלפים קצת בתחתית תבנית השלגונים, מכניסים את המקל, השלגונים מניחים את הליבה ומכסים עם עוד קרם. מיישרים ומעבירים להקפאה ל6 שעות לפחות ואפשר גם לילה.
4 לאחר שקפאו, מכינים את הציפוי:ממיסים את השוקולד הלבן, עם חמאת הקקאו. מערבבים ומוסיפים את הפיסטוק והברס ומערבבים.
5 מעבירים לכוס גבוהה. משחררים כל שלגון מהתבנית וטובלים היטב בציפוי.
6 מניחים על מגש עם נייר אפייה. אפשר לאכול כבר בשלב הזה- אנימכניסה להקפאה של עוד 20 דק כדי שהגלידה תתייצב

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות