פיתות ביתיות

מתכון לפיתות לעל האש קלות להכנה שמכינים על המנגל או במחבת. מושלם ליום העצמאות או בכל יום בשנה כי אין כמו פיתה

זמן הכנה
10 דק'
דרגת קושי
בינוני
זמן הכנה כולל
שעה וחצי
כשרות
פרווה

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

1 קילו קמח
50 גרם שמרים טריים
2 כפות סוכר
1/4 כוס שמן קנולה
2-3 כוסות מים חמימים
חצי כפית מלח
אופן הכנה
1 מכניסים לקערת מערבל את הקמח, השמרים, הסוכר, השמן ו-2 כוסות מים
2 מערבבים עם וו לישה ומוסיפים כל פעם מעט מים בהתאם לצורך עד שהתערובת מתגבשת
3 שימו לב – לא תמיד צריך את כל כמות המים, עד שמגיעים לבצק מגובש
4 ממשיכים לערבל במשך 7 דקות, מוסיפים את המלח ומערבלים עוד דקה
5 מכסים את הקערה במגבת ומניחים בצד להתפחה של שעה
6 מחלקים את הבצק ל 12-14 כדורים בגודל שווה, ומניחים להתפחה נוספת של חצי שעה
7 מניחים מחבת טפלון על הכיריים או על המנגל ומחממים אותה היטב על אש גבוהה
8 מרדדים בכל פעם כדור אחד של בצק לצורה של פיתה, בגודל ובעובי, לא דק מידי, מניחים על המחבת (לא לשמן) ומחכים שהוא יתנפח
9 כשהבצק מתנפח, הופכים אותו ומנמיכים את האש
10 מחכים עוד דקה עד שהפיתה תזהיב מעט מהצד השני, מעבירים לצלחת, ומיד מכסים במגבת
11 שומרים את כל הפיתות תחת מגבת במשך 10 דקות, כדי שהחום שלהם ימשיך להתפשט ושיאפו היטב מבפנים, ומגישים
12 טיפ חשוב: כשהפיתות מוכנות, שמרו עליהן עטופות במגבת – כך ישארו טריות ורכות לאורך זמן

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות