כנאפה ביתית של ענבר בוסקילה
כנאפה ביתית והכי טעימה שיש שלא תרצו להפסיק לאכול! מתכון קל להכנה של ענבר בוסקילה.
![](https://cdn.goodlifetv.co.il/wp-content/uploads/2023/12/19145318/Untitled-1-1.jpg)
זמן הכנה
10 דק'
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
20 דקות
כשרות
חלבי
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
מצרכים ל 3-4 מנות (סיר קטן בקוטר 14 ס"מ)
חבילת קדאיף (כ 300 גרם)
200 גרם חמאה רכה
250 גרם גבינת ריקוטה (עדיף ריקוטה פרסקה של גד/ כמה שיותר אחוזי שומן!)
200 גרם מוצרלה מגורדת/בייבי מוצרלה
80 גרם גבינת מעז/פרומעז ( מי שלא אוהב יכול לוותר)
לסירופ:
כוס סוכר
כוס מים
3-4 טיפות מי ורדים
לעיטור: מעט פיסטוקים טחונים דק לעיטור
אופן הכנה
1 מורחים בנדיבות את הכלי שבו נעשה את הכנאפה בחמאה(לא לוותר, זה מה שישחים את השיערות)
2 מסדרים בכלי את השיערות קדאיף, חשוב להקפיד לכסות את התחתית היטב שהגבינות לא יצאו לבחוץ ולדחוס את שיערות הקדאיף היטב.
3 בקערה מערבבים את כל הגבינות ומניחים מעל שערות הקדאיף.
4 שמים על האש הכי נמוכה ונותנים לקדאיף להשחים מלמטה (אין לזה זמנים מדויקים, צרך לשים לב שהדפנות משחימות)
5 לאחר מכן הופכים את הכנאפה על צלחת, מורחים עוד חמאה על המחבת ומחזירים בצורה הפוכה
6 לבינתים נכין את הסירופ
7 בקלחת נשים מים מי ורדים וסוכר ונביא לרתיחה . בערך כ 3 דקות מהרגע שהתחיל לרתוח.
8 לאחר שהכנאפה השחים היטב משתי הצדדים, נשפוך מהסירופ בצורה אחידה מעל הכנאפה.
9 להעביר לכלי הגשה, לפזר מעל פיסטוקים ומעט מהסירופ
10 לתוספת אפשר להגיש מעל כדור גלידת וניל או גלידת עזים