לאכול אצל הסטון בלומנטל

את הסטון אתם מכירים מצידו השני של המסך אבל אפשר גם ליהנות מהמנות שהוא מבשל ויוצר במסעדות הטובות בעולם שמציעות הרבה יותר מחוויה קולינארית.

The fat duck  

המסעדה המפורסמת והותיקה ביותר של בלומנטל. היא ממוקמת בכפר בריי שבמחוז ברקשייר בבריטניה ומעוטרת בלא פחות מאשר שלושה כוכבי מישלן.
לפני 20 שנה כשהסטון התחיל את דרכו ורכש את המסעדה, שהיתה בזמנו פאב מקומי. הוא מכר במקום מנות בודדות כמו מרק כרישה ותפוחי אדמה וצ’יפס בטווח מחירים של 5 – 4 יורו.
כיום, לא רק שמדובר במסעדה המפורסמת ביותר באנגליה, אלא גם במסעדה היקרה ביותר בה, כאשר המחיר לסועד עומד על כ – 260 יורו לאדם ואם מזמינים גם בקבוק יין ממאגר היינות המשובח אפשר בקלות להגיע לארוחה  בסכום כולל של 400 יורו לאדם.

המסעדה מציעה מסע קולינארי בין טעמים וזכרונות של הסטון שליוו אותו, ע”פ הגדרתו, בתקופות שלפני החגים. עם הגעתם של אורחים למסעדה, הם לא מקבלים תפריט, אלא מפה, כפי שמדגיש הסטון, שמפעילה לטענתו, באופן אינטסקטיבי את זכרונות הילדות של המבקרים.

באתר המסעדה לא תוכלו למצוא פירוט של המנות המוגשות שם והן כנראה משתנות מפעם לפעם. בין המנות המפורסמות ביותר, שאופייניות גם לחיבתו של הסטון למטבח המולקולרי תוכלו למצוא דייסת חילזון, ברווז בתפוזים, מרק ארנב בכוס חצי חמה – חצי קרה וגלידת בייקון וביצה.
הארוחה כוללת 18- 17 מנות לאדם, תלוי איך סופרים.

גלידת בייקון וביצה במסעדת “הברווז השמן” של הסטון בלומנטל. צילום: יח”צ

גם מבחינת “פסיליטיס” המסעדה כוללת כסאות שעומדים על לא פחות מ – 3,000 יורו, מדפסות תלת מימד של שוקולד, שעוני זהב נמסים ושלל הפתעות נוספות. ישנם שבעה עובדי מטבח שאחראים לכ-700 צלחות שעתידות לצאת במהלך משמרת. בין היתר הם אחראיים גם לדאוג לזה שהאוזניות נקיות, האייפודים תקינים והסוללות מלאות מכיוון שלהסטון חשוב שבמהלך האכילה של הצדפות ומאכלי הים והמנה המפורסמת שלו “SOUND OF THE SEA” (צליל הים), האורחים יוכלו ליהנות מצלילי הים באוזניות כרקע לחוויה כוללת שנוגעת בכל חושיו של הסועד. הבטיח חזרה לילדות, לא ככה?   

הגשת מנת “צליל הים” של הסטון בצירוף אוזניות ואייפוד. צילום: יח”צ

מנת “צלילי הים” של הסטון בלומנטל. מבט מפנים. צילום: יח”צ

לאתר מסעדת THE FAT DUCK, בריטניה

The hinds head  

גם מסעדה זו ממוקמת בבריי שבבריטניה ומעוטרת בכוכב מישלן, יחד עם זאת, היא מוגדרת כפאב. הפאב שוכן במבנה שכבר במאה ה – 15 שימש כבית מרזח. בתפריט: מטבח עונתי מסורתי ומנות בריטיות היסטוריות לצד מבחר מגוון ומשובח של ליקרים, בירות, יינות וכו’. מנות הדגל כוללות: סלמון מעושן בתה עם שמנת חמוצה, זנב שור וכליות בתנור, פאי של עוף, בשר חזיר וכרישה עם קרם חרדל גרגירים טהור ופירה ועוד. המחירים בפאב זה הרבה יותר ידידותיים למשתמש ועומדים על ממוצע של כ – 20 יורו למנה. לא כל מסעדת מישלן תעשוק אתכם.

לאתר מסעדת THE HINDS HEAD, בריטניה

The perfectionist’s cafe

מסעדה זו ממוקמת בנמל התעופה הית’רו בלונדון והוקמה ביוני 2014. הסטון מספר שתכנית הטלוויזיה שלו “המטבח המושלם של הסטון” (Heston search for perfection), ששתי עונותיה שודרו בערוץ האוכל, למעשה, היוותה השראה לפתיחת המסעדה. בסדרה, בכל פרק הסטון תר אחר מנה אולטימטיבית אחרת, כאשר הוא מנתח ומפרק אותה למרכיבים על מנת ליצור את סנסציית הטעם המושלמת.

הסטון בלומנטל
מתוך התכנית “המטבח המושלם של הסטון”, צילום: יח”צ

כך מתיימר הסטון לעשות גם במסעדתו, דבר המשתמע גם מהשם שבחר לתת למסעדה בטרקלין (“הקפה המושלם”).
הסטון מספר שבניית התפריט נשענה על תחקיר מעמיק של המאכלים האהובים על הבריטים כאשר נטייתו הראשונית היא להטיל ספק בכל המוכר והידוע. “אי אפשר להגיע לשלמות כי שלמות הינה סובייקטיבית, אבל כפרפקטציוניסט אתה כל הזמן מנסה לשפר דברים, גם אם זה אומר שיש להפוך את הקערה על פיה ולהתחיל מהתחלה. שם מתחיל כל הכיף”.
המסעדה ממוקמת בטרמינל 2 ומציעה המבורגרים, פיצה נפוליטאנית, ארוחות בוקר, עוף וגלידות. חיפשנו קו אחיד בתפריט אבל מסתבר שאחידות אינה חלק מפרפקטציוניזם. מה שכן, טווח המחירים נגיש וידידותי, באופן שדווקא אינו בהכרח מתיישב עם העובדה שהוא ממוקם בשדה תעופה.

מתוך האינטסגרם של מסעדת The perfectionist’s cafe, בשדה התעופה הית’רו. 

לאתר מסעדת The perfectionist’s cafe, נמל התעופה הית’רו, בריטניה. 

Dinner by Heston 

הרעיון הראשוני שהביא את הסטון לפתיחת מקום באוסטרליה היה להעתיק לתקופה זמנית את מסעדת “The fat duck” עד למלבורן ביבשת הרחוקה בזמן שהמסעדה המקורית עוברת תהליך מאסיבי של שיפוצים. אפילו עשו סדרה על המהלך הזה ” עולמו של הסטון”  (“Indise Heston’s world”) שעולה לאוויר בימים ראשון – חמישי החל מה – 22.11 בשעה 17:00 בערוץ האוכל. כיום לאחר שהמסעדה המקורית חזרה לעבוד בבריטניה, הוחלף שמה של המסעדה האוסטרלית בשם “Dinner by Heston”. ייחודה עומד על כך שהיא מציעה ארוחת ערב (מכאן שמה – dinner) אבל בשעות שנוח לכם ולא רק אחרי השעה 18:00. התפריט במסעדה מציע גם מנות בריטיות אותנטיות למרות המרחק הגיאורגרפי. התפריט מבוסס כולו על תחקירים מעמיקים עם היסטוריונים של מזון, ספרי בישול של עובדי משפחות המלוכה בבריטניה במאה ה – 14 ועוד.

בין מנות הדגל: צדפות עוף עם חזרת, צנונית ואגוזי מלך, נתחי כבש עם לבבות מלפפונים, אפונה, נענע ושקדים ועוד. המחירים אינם זולים אבל המסעדה כבר קטפה פרסים ותארים רבים וגם תושבי אוסטרליה נשבו בקסמה. אם כבר תמצאו את עצמכם קונים כרטיס טיסה לאוסטרליה, תפרגנו לעצמכם גם בביקור במסעדה הכל כך מדוברת הזו.   

מתוך האינסטגרם של “Dinner by Heston”

לאתר מסעדת “Dinner by Heston”, במלבורן, אוסטרליה

מומלץ לקרוא גם:

גאווה מקומית: סצינת הקולינריה העולמית מחבקת את השפים הישראלים

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות