עוגיות כוכבים ולבבות של מיקי שמו

היישר משנות ה60 – מיקי שמו מלמד את רוני דלומי להכין את העוגיות הכי פשוטות אבל הכי קסומות שיש

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

מרכיבים לכ- 35 עוגיות:
200 גרם חמאה רכה
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
1 כפית תמצית וניל איכותית
300 גרם (2 כוסות + 1 כף גדושה) קמח עוגיות מנופה
1 כף אבקת שקדים
אופן הכנה
1 מחממים תנור ל 170 מעלות.
. מכינים את הבצק:
1 מערבלים במיקסר עם “וו גיטרה” את החמאה והסוכר כ- 5 דקות במהירות בינונית, עוצרים, מגרדים את הדפנות הפנימיות של קערת המיקסר ומוסיפים את תמצית הוניל ומחצית מהקמח המנופה. מערבבים במהירות איטית כ 1/2 דקה ומוסיפים את יתרת הקמח עד לקבלת בצק אחיד.
2 מוציאים את הבצק למשטח עבודה מעט מקומח ומסיימים את לישתו, מניילנים ומכניסים למקרר ל- 15 דקות.
מרדדים וקורצים:
1 מרדדים את הבצק על גבי משטח עבודה מעט מקומח לעובי של כ 1/2 ס”מ, מברישים את הבצק בביצה טרופה, ומפזרים מעל סוכר.
2 קורצים לכוכבים ולבבות או לעיגולים בקוטר 4 ס”מ.
3 מסדרים במרווחים זהים של 2 ס”מ אחת מן השנייה ואופים כ- 12-15 דקות עד להזהבה.
4 מצננים ומאחסנים בכלי אטום עד כ- 10 ימים.
עוגיות כוכבים ולבבות של מיקי שמו
עוגיות כוכבים ולבבות של מיקי שמו

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות