סלט בריאות של עומר מילר ומיכל אנסקי

סלט עוף עם כרוב אדום, ירקות ועשבי תיבול ברוטב ויניגרט מדהים – הכי בריא ומתוך "הכי טרי שיש"

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לחזה העוף:
1 נתח חזה עוף חתוך לרצועות באלכסון
מעט שמן שומשום
מעט שמן זית
1 גבעול למון גראס
כמה עלי קפיר ליים
לוינגרט:
1/2 כוס טחינה גולמית
1 כף שמן זית
1 כף סילאן
2 כפות מיץ לימון
1 כפית רוטב סויה כהה
1 כפית שמן שומשום
לסלט:
1 כוס כרוב אדום פרוס דק
1 כוס שעועית טורקית פרוסה דק
1 בצל סגול בפרוס דק
1 כוס גזר פרוס דק
1 מלפפון ללא גרעינים פרוס דק
1 כוס נבטים
1/2 כוס צנון פרוס דק
1/2 כוס נענע עלים
1/2 כוס פטרוזיליה עלים
3 כפות שומשום קלוי
3 כפות שומשום שחור
אופן הכנה
חזה העוף:
1 מורחים את חזה העוף במעט שמן זית ובמעט שמן שומשום
2 שמים בסיר אידוי את הלמון גראס וקפיר הליים ומעל את חזה העוף
3 מניחים מעל סיר עם מים רותחים ומאדים רבע שעה עד שרצועות העוף מבושלות
4 מעבירים את רצועות העוף לקערה ומצננים במקרר
הוינגרט:
1 מערבבים את כל המרכיבים לתערובת אחידה
הסלט:
1 קולים את השומשום במחבת יבשה תוך ערבוב מתמיד ומעבירים לקערה
2 קוצצים את כל הירקות והעלים ושמים בקערת הגשה
3 מסדרים את רצועות העוף על גבי הסלט, יוצקים את הרוטב ומערבבים בזהירות
4 מפזרים את השומשום הקלוי ומגישים מיד

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות