סטייק הליבוט של צ'רלי פדידה

 סטייק הליבוט עשוי על גריל פחם בתוספת תפוחי אדמה שבורים בעשבי תיבול וסלסת עגבניות עוקצנית

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

מרכיבים ל- 4 סועדים
לדג:
800 גרם הליבוט פרוס כסטייק
מלח מתובל , פלפל שחור
1 כף כמון
10 כפות שמן זית
1 כפית ממרח שום כטוש
קארי אדראס
מלח לפי הטעם
פלפל שחור
לתיבול תפוחי האדמה:
400 תפוחי אדמה צעירים ללא קליפה
2 כפות פטרוזיליה קצוצה דק
2 כפות כוסברה קצוצה דק
2 כפות נענע קצוצה דק
8 כפות שמן זית
לסלסת עגבניות :
4 עגבניות אדומות חתוכות לקוביות קטנות
60 גרם זנגביל קלוף ומגורר דק דק
1 כפית זרעוני כוסברה כטושים
8 כפות שמן זית
2 לימונים סחוטים
1 בצל סגול בינוני חתוך לקוביות
4 כפות בצל ירוק חתוך דק דק
כמה פרוסות דקיקות של פלפל צ׳ילי חריף וטרי
מלח לפי הטעם
אופן הכנה
הכנת דג :
1 אל קערה קטנה מכניסים , מלח , פלפל , כמון , שום , שמן זית וקארי אדראס , מערבבים היטב ומניחים בצד
2 מחממים גריל לטמפרטורה יציבה אך לא חמה מדי , מנקים את רשת הגריל ומשמנים במעט שמן
3 מתבלים 4 פרוסות הליבוט במעט מלח , פלפל ומורחים בעזרת מברשת שמן זית
4 כשהגריל חם מניחים את הדגים על גבי הגריל וצולים כ 4 עד 5 דקות מכל צד וכשהסטייק הופך להיות זהוב ויפה מורחים את תערובת התבלינים שהכנו על גבי הדג כדי שיספוג טעמים
הכנת תפוח האדמה:
1 מבשלים את התפוחי אדמה במים עד לריכוך מלא
2 מסננים מנוזלים ומוסיפים עשבי תיבול , תבלינים ושמן זית ושוברים בעדינות כדי להכניס טעמים אל תוך התפוחי אדמה
הכנת סלסת עגבניות:
1 את כל מצרכי הסלסה מכניסים לקערה ומערבבים , טועמים ואם חסר תיבול משלימים

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות