חלה חגיגית, עשירה ומרשימה מלאה בהפתעות לכבוד שבת קודש

מתכון לחלת שקדים טעימה ומיוחדת לשולחן שישי של הבלוגרית ספיר אסייג

זמן הכנה
20 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעתיים
כשרות
פרווה
כמות מספיקה ל
מנות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

500 גרם קמח מנופה (4 כוסות)
כף וחצי שמרים יבשים
1/4 כוס סוכר
1/4 כוס שמן
חצי כף מלח
כוס וחצי מים פושרים
ביצה וכף סילאן להברשה
שקדים מולבנים פרוסים
סוכר גבישי – לא חייב
למלית שקדים
100 גרם קמח שקדים (כוס)
80 גרם אבקת סוכר (3/4 כוס)
3 כפות קמח
כפית תמצית וניל
1 ביצה
אופן הכנה
1 מערבבים בקערת המיקסר את הקמח, שמרים יבשים וסוכר
2 לאחר מכן מוסיפים את השמן וממשיכים לערבל במיקסר על מהירות נמוכה ומוסיפים את המלח
3 נעצור את המיקסר נוסיף את המים ויחד עם כף נערבב יחד רק בכדי לוודא שאין אף חלק שלא הגיעו אליו המים
4 נחזיר את המיקסר לפעולה על מהירות בינונית למשך 7-8 דקות
5 אחרי שהתקבל בצק אחיד, בהיר וחלק נשמן אותו מעט ונניח להתפחה למשך שעה או עד הכפלת הנפח
6 בזמן שהבצק בהתפחה נכין את מלית השקדים. נערבב בקערה את כל המצרכים יחד: קמח שקדים, אבקת סוכר, תמצית וניל, קמח וביצה עד לאיחוד ויצירת ממרח שקדים
7 לאחר שהבצק תפח נחלק אותו ל-3 חלקים שווים
8 ניצור עיגולים וכל עיגול נרדד לנחש ונפתח אותו בעזרת מערוך
9 נמרח ממלית השקדים שלנו ונסגור לצורת רולדה. נקמח ונרדד מעט לאיחוד ונמשיך כך עם 2 החלקים הנוספים
10 ניצור חלה בעזרת שלושת הרצועות נמרח בביצה וסילאן, נפזר שקדים וסוכר גבישי מעל לקישוט
11 נתפיח לעוד כ-15 דקות ונאפה בתנור שחומם מראש על 200 מעלות, תוכנית תנור טורבו למשך 15-30 דקות או עד השחמה (משתנה מתנור לתנור)
12 בתאבון!

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות