הכי ישראלי: מתכון לחלה לשבת

מתכון קל להכנת חלה מתקתקה לשבת במטבח הביתי, כי זה הכי כיף להשויץ ולהגיד "איך החלה? אני הכנתי"

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

רכיבים ל2 חלות
1 קילו קמח לבן ( רצוי מנופה)
1/4 כוס סוכר לבן
2 כפות שמרים יבשים
2.5 כוסות מים פושרים
1/2 כוס שמן זית
1 כף מלח דק
1 ביצה
לציפוי:
1 ביצה טרופה עם כף שמן זית
שומשום ומלח גס
אופן הכנה
1 מחממים תנור ל 180 מעלות
2 בקערה מניחים קמח סוכר ושמרים מערבבים עם כף יחד ויוצרים גומה במרכז
3 במרכז מניחים מים, שמן, ביצה ומלח
4 מתחילים ללוש כ- 6 דקות לישה רצופה – זה בסדר אם הבצק דביק מעט
5 לאחר שהבצק אחיד מעבירים לקערה משומנת את כדור הבצק ומכסים בשקית ניילון גדולה
6 משאירים בחוץ להתפחה כשעה
7 לאחר שעה לשים את הבצק מעט על משטח מקומח ומחלקים לשניים או שלושה חלקים תלוי בגודל החלות שתרצו
8 כל חלק מפרידים לכמה כדורים לפי מספר רצועות החלה אותה תרצו לקלוע.
9 קליעת החלה: כל רצועה מומלץ לרדד מעט ואז לגלגל לרצועה
10 לאחר קליעת החלה מניחים אותה על תבנית מרופדת נייר אפייה, מברישים בביצה טרופה , מפזרים שומשום ומלח ואז מתפיחים שוב ל- 25 דקות
11 אופים בתנור ל30 דקות עד שהן מזהיבות

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות