שווארמה בגריל של רובי מייסלוס

מתכון לשווארמה מ-3 סוגי בשר של רובי מייסלוס, החיפוש אחר השווארמה המושלמת נגמר – הוא נמצא במתכון הזה

זמן הכנה
שעה
דרגת קושי
בינוני
זמן הכנה כולל
שעתיים
כשרות
בשרי
כמות מספיקה ל
מנות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

750 גרם חזה הודו
750 גרם כתף בקר פרוס דק
750 גרם חזה עוף פרוס
300 גרם שומן כבש פרוסות
בצלים
פלפלים
עגבניות
שמן זית
1 כף כמון
1 כף כורכום
1 כף בהרט
½ כף מלח
½ כף פלפל שחור
½ כף קינמון
אופן הכנה
1 מחממים תנור או גריל ל 200-230 מעלות
2 מערבבים את כל התבלינים יחד בקערה, ומכניסים את כל הבשרים ומערבבים עד שכל הבשר מכוסה בתבלינים.
3 לוקחים תבנית, ומסדרים עליה את הבצלים במרכז ושאר הירקות מסביב. מפזרים שמן זית על הירקות.
4 מעל הבצלים מסדרים אחד על גבי השני פרוסת בקר, פרוסת הודו, פרוסות עוף, פרוסות של שומן כבש, וחוזרים על זה עד שנגמר כל הבשר
5 נועצים דרך הבשרים שיפוד או שניים כלפי מטה לתפוס את כל הבשרים יחד (ניתן להכין גם על שיפוד המסתובב במנגל).
6 מחממים את הגריל/תנור ל 230 מעלות, ומכניסים לשעה ורבע לפחות, או עד לטמפרטורה פנימית של מעל 76 מעלות (עופות לא אוכלים נא).
7 עשרים דקות אחרונות ניתן להפעיל גריל אם לא קיבלתם מרקם חיצוני קראנצ׳י. כמו כן, רצוי לסובב את התבנית במהלך הצלייה לקבל בישול אחיד. לא לפחד אם נראה קצת שרוף מבחוץ, הדבר הכי טעים בשווארמה זה המרקם הקראנצֿי שספוג בשומן כבש.
8 כאשר הבשר מוכן, מוציאים מהתבנית, ופורסים דק דק.
9 מגישים חם עם פיתות, סלט, חומוס, צ׳יפס וחמוצים. בתאבון!
השווארמה הכי טעימה נמצאת אצלכם במטבח. צילום: רובי מייסלוס

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות