פשטידה יוונית עם גבינות, תרד ובצק פילו

נכון שהמתכון הזה מושלם לחג שבועות, אבל למה לחכות עד לחג כדי להכין פשטידה כלכך טעימה במרקם מתפצפץ בפה ועדיין עסיסי

מערכת
24.11.2021

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

3 כוסות עלי תרד קצוצים
1 בצל פרוס דק
1 חבילת פטריות שמפיניון טריות פרוסות (או חצי קופסאת שימורים פטריות שמפניון פרוסות)
4 כפות שמן זית
250 גרם בולגרית 5% מפוררת
לתיבול: אגוז מוסקט, פלפל, מלח
6 דפי בצק פילו
6 כפות שמן זית (לבצק)
1 ביצה טרופה
אופן הכנה
1 מפשירים במשך הלילה את בצק הפילו במקרר, מוציאים מהמקרר ואחרי שעה פותחים אותו
2 מחממים תנור ל 180 מעלות
3 מטגנים בסיר עם מעט שמן בצל עד להזהבה ומוסיפים את הפטריות לעוד 5 דקות טיגון
4 מוסיפים את התרד מוטגנים עד שהעלים מתרככים לגמרי, מורידים מהאש ומצננים מעט
5 מוסיפים את הגבינה המפוררת, פלפל ואגוז מוסקט (מלח לפי הטעם)
6 משמנים תבנית, מניחים עלה פילו אחד ומברישים אותו בשמן, חוזרים על הפעולה פעמיים (כך שהנחתם 3 עלים סה"כ)
7 מכניסים לתבנית את המילוי ומשטחים. אם נשארו שוליים של עלים מקפלים אותם כלפי פנים מעל המילוי
8 מניחים עלה פילו ומורחים אותו בשמן, עליו עוד עלה – גם אותו נמרח בשמן ועליו את העלה השלישי
9 מברישים את עלה הפילו העליון בביצה טרופה ומכניסים לתנור ל 40 דקות או עד שהבצק מזהיב

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות