פשטידה יוונית עם גבינות, תרד ובצק פילו
נכון שהמתכון הזה מושלם לחג שבועות, אבל למה לחכות עד לחג כדי להכין פשטידה כלכך טעימה במרקם מתפצפץ בפה ועדיין עסיסי
![](https://cdn.goodlifetv.co.il/wp-content/uploads/2021/11/09184245/greec2.jpg)
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
3 כוסות עלי תרד קצוצים
1 בצל פרוס דק
1 חבילת פטריות שמפיניון טריות פרוסות (או חצי קופסאת שימורים פטריות שמפניון פרוסות)
4 כפות שמן זית
250 גרם בולגרית 5% מפוררת
לתיבול: אגוז מוסקט, פלפל, מלח
6 דפי בצק פילו
6 כפות שמן זית (לבצק)
1 ביצה טרופה
אופן הכנה
1 מפשירים במשך הלילה את בצק הפילו במקרר, מוציאים מהמקרר ואחרי שעה פותחים אותו
2 מחממים תנור ל 180 מעלות
3 מטגנים בסיר עם מעט שמן בצל עד להזהבה ומוסיפים את הפטריות לעוד 5 דקות טיגון
4 מוסיפים את התרד מוטגנים עד שהעלים מתרככים לגמרי, מורידים מהאש ומצננים מעט
5 מוסיפים את הגבינה המפוררת, פלפל ואגוז מוסקט (מלח לפי הטעם)
6 משמנים תבנית, מניחים עלה פילו אחד ומברישים אותו בשמן, חוזרים על הפעולה פעמיים (כך שהנחתם 3 עלים סה"כ)
7 מכניסים לתבנית את המילוי ומשטחים. אם נשארו שוליים של עלים מקפלים אותם כלפי פנים מעל המילוי
8 מניחים עלה פילו ומורחים אותו בשמן, עליו עוד עלה – גם אותו נמרח בשמן ועליו את העלה השלישי
9 מברישים את עלה הפילו העליון בביצה טרופה ומכניסים לתנור ל 40 דקות או עד שהבצק מזהיב