סופגניות יווניות של מיכל אנסקי ועומר מילר

עומר מילר ומיכל אנסקי עם מתכון פשוט לסופגניות ביתיות יווניות שאתם חייבים לנסות, מתוך התוכנית "הכי טרי שיש"

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לסופגניות:
3 כוסות קמח לבן
1 כפית שמרים יבשים
1/2 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית סודה לשתייה
1/2 כפית מלח
1 כפית וויסקי
2 כוסות מים פושרים
2 כוסות שמן תירס לטיגון
לסירופ:
2 כוסות סוכר
1 מקל קינמון
1 כוס מים
1/2 כוס דבש
להגשה:
יוגורט כבשים
מעט קינמון
אופן הכנה
הסופגניות
1 מערבבים בקערה שמרים יבשים עם 1/2 כוס מים פושרים ומניחים בצד.
2 בקערת בלנדר מערבבים קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה ומלח.
3 יוצקים לתערובת הקמח את המים והשמרים, וויסקי ו-½1 כוסות מים פושרים.
4 מערבבים במיקסר במהירות גבוהה כ-3 דקות לתערובת אחידה.
5 מכסים במגבת ומשאירים במקום חמים למשך שעתיים עד שהתערובת מכפילה את נפחה.
הסירופ
1 שמים בסיר קטן את כל המרכיבים. מביאים לרתיחה עד שהסוכר נמס. שומרים חמים.
הטיגון וההגשה
1 מרתיחים את השמן בסיר.
2 בעזרת שתי כפיות יוצרים מהתערובת כדורים ומעבירים בזהירות לשמן.
3 מטגנים משני הצדדים.
4 מעבירים לנייר סופג.
5 מעבירים את הכדורים לסירופ הרותח.
6 מסדרים את הכדורים בקערה ויוצקים מעל יוגורט כבשים קר.

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות

אולי יעניין אותך גם: