סופגניות יווניות כמו באתונה – לוקומאדס
מתכון לסופגניות יווניות כמו באתונה – לוקומאדס, סופגניות קטנות טבולות בדבש, כל כך קלות להכנה
זמן הכנה
10 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעה וחצי
כשרות
פרווה
מרכיבים
כמות מספיקה ל
מנות
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
לבצק
1/2 שקית שמרים טריים מפוררים
1/4 כוס סוכר
4 כוסות קמח
2 ביצים L
קורט מלח
שמן לטיגון עמוק
לסירופ
1 כוס סוכר
1/2 כוס דבש
3/4 כוס מים
1 מקל קינמון גדול שבור
אופן הכנה
לבצק
1 ממיסים שמרים וסוכר בקערה עם מים חמימים. משהים ל 10- דקות עד שהתערובת תוססת
2 מוסיפים קמח, ביצים ומלח וטורפים עם מטרפה ידנית לתערובת דביקה, חלקה ואחידה
3 מכסים ומתפיחים כשעה
לסירופ
1 מחממים את כל החומרים בסיר קטן תוך כדי בחישה עד שהסוכר והדבש נמסים. מביאים לרתיחה ומבשלים כ 5- דקות עד שהסירופ צלול ומעט סמיך. מצננים.
הכנה
1 מחממים סיר עם שמן לטיגון עמוק על להבה בינונית
2 מחליקים לתוך השמן כף גדושה של תערובת לכל סופגנייה
3 מטגנים 3-2 דקות מכל צד עד שהלוקומודס זהובות
4 מוציאים בעזרת כף מחוררת ומניחים על נייר סופג
5 מעבירים את הלוקומודס לצלחת הגשה, ויוצקים את הסירופ