גרטן ברוקולי וכרובית
מתכון קליל למנה טעימה שיכולה להיות תוספת או מנה צמחונית בפני עצמה
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
1 ראש (גדול) ברוקולי
1 ראש כרובית
70 גרם חמאה
1/2 בצל בינוני שלם, חתוך לקוביות
2 שיני שום, קצוצות
1/4 כוס קמח
2.5 כוסות ציר מרק עוף
115 גרם גבינת שמנת
1/4 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1/4 כפית פפריקה
1.5 כוסות גבינת קשקבל
לציפוי: פירורי לחם+10 גרם חמאה מומסת
אופן הכנה
1 שוברים את הברוקולי והכרובית לפרחים קטנים (זה חשוב שיהיו בגודל ביס), חותכים את הגבעולים העבים תוך כדי. מרתחים מים בסיר ומאדים אותם במשך 3 עד 4 דקות עד שהברוקולי הופך לירוק עז, ואז להסיר אותם מהאש. מניחים בצד.
2 במחבת גדולה ממיסים את החמאה ומטגנים את הבצל והשום עד שהבצל מתחיל להיות שקוף, כ-3-4 דקות
3 מפזרים את הקמח מלמעלה, מקציפים לאיחוד ומבשלים עוד כדקה
4 יוצקים ציר מרק תוך כדי טריפה מתמדת, ואז מבשלים עד שהרוטב מסמיך
5 מנמיכים את האש לנמוכה ומוסיפים את גבינת השמנת הרכה, המלח, הפלפל, המלח המתובל והפפריקה
6 מערבבים לאיחוד עד שהרוטב נעים וחלק. טועמים ומתקנים תיבול. שומרים חם בצד
7 בקערה נרפד מערבבים פירורי לחם ו10 גרם חמאה מומת ומניחים בצד
8 בתבנית מניחים חצי מכמות הברוקולי והכרובית, יוצקים חצי מכמות התערובת הרטובה ומחצית מכומות הקשקבל. חוזרים על הפעולה פעמיים
9 מפזרים מלמעלה את הקרמבל פירורי לחם וחמאה
10 מכניסים לתנור על 180 מעלות ל 25-30 דקות עד שהגבינה מבעבעת ופירורי הלחם זהובים