מרק חרירה של שמחה גואטה
שמחה גואטה מכניסה אתכם למטבח המשפחתי והאישי שלה. הפעם שמחה מכינה מרק חרירה של סבתא כמיטב המסורת
![](https://cdn.goodlifetv.co.il/wp-content/uploads/2023/09/21125350/FCSG20085.jpg)
זמן הכנה
15 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעה ורבע
כשרות
בשרי
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
1 קג' בשר גולש
3 בצלים
שמן לטיגון
1 קופסת עגבניות חתוכות דק
1 כרפס+ עלים
3 גזרים קלופים
1 כוס עדשים שחורות
1 כוס גרגירי חומוס
1 צרור כוסברה קצוץ
2 כפות גדושות רסק עגבניות
2 כפות קמח
חצי כוס מים ((מערבבים בנפרד ומוסיפים לסיר))
מיץ מ-2 לימונים
עוד כוסברה קצוצה
תבלינים: כמון, כורכום, פלפל, מלח, נגיעה פפריקה
לאטריות-מעל המרק:
1 חב' אטריות דקות למרק
תבלינים: כורכום, פלפל, מלח
שמן
אופן הכנה
1 קוצצים את הירקות, מטגנים בסיר כ-2 דק׳, מוסיפים את העגבניות וממשיכים לטגן
2 מוסיפים את החומוס והעדשים, כוסברה והעלי סלרי. יוצקים את בלילת הקמח לסיר (זה גורם לסמיכות של המרק)
3 מוסיפים לסיר 2 כפות רסק עגבניות ואת התערובת, בשר חתוך לקוביות. מבשלים כשעה ולקראת הסוף מוסיפים מיץ לימון וכוסברה.
4 מוזגים את המרק לצלוחית עמוקה מעל מוסיפים את האטריות, סוחטים סקוויז לימון ומעט כוסברה.
לאטריות-מעל המרק:
1 בסיר נפרד מבשלים את האטריות במים ותבלינים.
![חרירה מתכון קל](https://cdn.goodlifetv.co.il/wp-content/uploads/2023/09/21125350/FCSG20085.jpg)