מרק חרירה מסורתי של סבתא, חורפי, טעים וקל להכנה של שמחה גואטה

אחרי שמכינים את המתכון לא לשכוח שיש לזרוק לפח הכתום אריזות פלסטיק, מתכת וקרטוני משקה, לפח הסגול זורקים זכוכיות ולפח הכחול נייר וקרטון. לעוד מידע בנושא לחצו כאן

המתכון מתוך התוכנית "שמחה במטבח"

זמן הכנה
15 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעה ורבע
כשרות
בשרי

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

1 קג' בשר גולש
3 בצלים
שמן לטיגון
1 קופסת עגבניות חתוכות דק
1 כרפס+ עלים
3 גזרים קלופים
1 כוס עדשים שחורות
1 כוס גרגירי חומוס
1 צרור כוסברה קצוץ
2 כפות גדושות רסק עגבניות
2 כפות קמח
חצי כוס מים ((מערבבים בנפרד ומוסיפים לסיר))
מיץ מ-2 לימונים
עוד כוסברה קצוצה
תבלינים: כמון, כורכום, פלפל, מלח, נגיעה פפריקה
לאטריות-מעל המרק:
1 חב' אטריות דקות למרק
תבלינים: כורכום, פלפל, מלח
שמן
חרירה מתכון קל
חרירה בול כמו של סבתא. צילום: יוגב מאיר
אופן הכנה
1 קוצצים את הירקות, מטגנים בסיר כ-2 דק׳, מוסיפים את העגבניות וממשיכים לטגן
2 מוסיפים את החומוס והעדשים, כוסברה והעלי סלרי. יוצקים את בלילת הקמח לסיר (זה גורם לסמיכות של המרק)
3 מוסיפים לסיר 2 כפות רסק עגבניות ואת התערובת, בשר חתוך לקוביות. מבשלים כשעה ולקראת הסוף מוסיפים מיץ לימון וכוסברה.
4 מוזגים את המרק לצלוחית עמוקה מעל מוסיפים את האטריות, סוחטים סקוויז לימון ומעט כוסברה.
לאטריות-מעל המרק:
1 בסיר נפרד מבשלים את האטריות במים ותבלינים.

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות

    אולי יעניין אותך גם: