עוגת גבינה של סבתא דבורה

מתכון לעוגת גבינה אפויה כמו פעם עם תחתית עוגיות לוטוס של תמרה אהרוני

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לתחתית:
150 גרם עוגיות לוטוס
100 גרם פתי בר
100 גרם חמאה
למילוי הגבינה:
5 ביצים מופרדות
1/2 1 כוס סוכר
2 כפיות תמצית וניל
קליפה מגוררת מלימון 1
1 גביע שמנת חמוצה
750 ג' גבינה לבנה 9%
3 כפות קורנפלור
חמאה לשימון התבנית
עוגת גבינה אפויה של סבתא דבורה
אופן הכנה
1 מחממים תנור לחום של 180 מעלות
2 במעבד מזון שמים את שני סוגי העוגיות ומרסקים לתערובת פרורית
3 מוסיפים את החמאה ומעבדים לתערובת אחידה
4 משמנים את התבנית היטב בחמאה
5 מרפדים את תחתית התבנית בתערובת העוגיות בשכבה אחידה ומהדקים היטב
6 בקערת המערבל שמים את החלבונים ומקציפים במהירות בינונית כ3-4 דק' תוך כדי הוספה הדרגתית של מחצית מכמות הסוכר, עד שמתקבל קצף יציב ומבריק
7 מעבירים את הקצף לקערה אחרת
8 שמים בקערת המערבל את החלמונים, יתרת הסוכר, הוניל וגרידת הלימון ומקציפים כ 3 דק' לתערובת תפוחה ובהירה
9 מוסיפים את השמנת החמוצה והגבינה ומערבלים כ2-3 דק'
10 מוסיפים את הקורנפלור ומערבלים כ2 דק' נוספות לתערובת אחידה וחלקה
11 מקפלים פנימה את קצף הביצים
12 יוצקים את תערובת המילוי על תחתית העוגיות
13 אופים כשעה (עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש)
טיפ מנצח:
1 בשביל למנוע מהעוגה ״ליפול״ בזמן האפייה מניחים את התבנית של העוגה בתוך כלי גדול יותר (הכי טוב זה בתבנית זהה אך גדולה יותר), המטרה היא שתיווצר טבעת אויר מסביב לתבנית העוגה

לעוד מתכונים של תמרה אהרוני באתר שלה

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות