תבשיל גולש של איל לביא

איל לביא בנחמה וחצי – תבשיל גולש חם וטעים שאסור לכם לפספס, מתוך התוכנית "המטבחון של קובי" עם קובי אריאלי

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

5 ק”ג צוואר טרי חתוך ולקוביות גדולות
10 בצלים בינוניים קלפוים חתוכים לפלחים לשישיות
2 פלפל ירוק טרי חריף פרוס עבה ללא חרצנים
2 כפות זרעי קימל שלמים
2 ראשי שום שטופים וחצויים
5 כפות שמן זית
5 כפות כפות פפריקה מתוקה טרייה
4 עגבניות טריות חתוכות לפלחים שישיות
3 פלפלים אדומים מתוקים חתוכים לקוביות גדול
6 תפו”א בינוניים, קלופים חתוכים לקוביות גדולות
10 תחתיות ארטישוק חתוכות לרבעים
מלח
פלפל לבן
מים קרים לפי גודל סיר
לממרח השום
1 תפוח אדמה גדול מבושל
10 שיני שום שלמות
3 פרוסות עבות לחם לבן/חלה- עדיף של אתמול שלשום שמתיבש ופחות בצקי.
2 כפות מיץ לימון
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל לבן טחון
1/4 כוס שמן זית
1 חופן עלי בזיליקום טרי
אופן הכנה
1 בסיר רחב מאדים בשמן זית את הבצל למשך כ – 10 דקות על להבה בינונית, עד שהם מתחילים להתרכך מבחוץ ולקבל גוון זהבהב ומתקתק.
2 מוסיפים את הפפריקה, זרעי הקימל וראשי השום החצויים.
3 ממשיכים לאדות יחד למשך 3 – 2 דקות.
4 מוסיפים את קוביות הבשר, מגבירים את הלהבה וצורבים את הבשר יחד עם הבצל תוך כדי ערבוב.
5 לאחר שכל הנתחים נצרבו היטב מוסיפים מים עד לגובה הבשר.
6 מוסיפים כפית מלח ופלפל ומביאים לרתיחה.
7 מכסים ומבשלים על אש נמוכה למשך כשעה עד שעה וצי (עד שהבשר מתרכך) במידה וחסרם נוזלים אפשר להוסיף מים , חשוב לבדוק מדי פעם.
8 מוסיפים את העגבניות, פלפלים, תחתיות הארטישוק ותפוחי האדמה.
9 להביא לרתיחה שנית, לכסות ולהמשיך לבשל כחצי שעה נוספת או שעד הירקות יתבשלו.
10 ממרח השום: את הפרוסות מרטיבים במעט מים וסוחטים.
11 מעבירים למעבד מזון יחד עם שאר המרכיבים למעט שמן הזית.
12 מפעילים ומעבדים למחית חלקה תוך כדי זילוף השמן.
13 מגישים חם.

** הגולש טעים יותר למחרת.

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות