עוגת שוקולד מנטה של גורדון רמזי

מתכון שאתם חייבים שיהיה לכם: עוגת יומולדת ללא קמח, עם קרמל, קרם שוקולד וטוויסט של עלי נענע

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

המרכיבים לתבנית קפיצית 23:
275 גרם סוכר דקדק
1/4 כוס מים
1 חופן עלי נענע קצוצים
1 כף שמן
250 גרם שוקולד מריר
125 גרם חמאה
6 ביצים (4 ביצים מופרדות, לא משתמשים בחלמון של ביצה אחת במתכון)
לקרם:
300 מ”ל שמנת מתוקה
4 כפות אבקת סוכר
8 – 6 טיפות תמצית מנטה
אופן הכנה
הקרמל:
1 מניחים 100 גרם סוכר דקדק במחבת ומוסיפים מעט מים – עד שנוצר מרקם שמזכיר חול, מבשלים על אש גבוהה ומזיזים את המחבת מפעם לפעם, לא מערבבים עם כף
2 כשהסוכר הופך לזהוב מוסיפים עלי נענע קצוצים ומערבבים בעזרת הטיית המחבת
3 מניחים מעט שמן על תבנית אפיה ומשמנים אותה ושופכים את תערובת הקרמל לתבנית.(לאחר מכן יהיה קל יותר לשבור אותו לחתיכות, מחצית מהכמות תיכנס לתערובת עבור העוגה והמחצית השניה כקישוט על הקרם המצפה את העוגה)
העוגה:
1 מחממים תנור מראש ל – 180 מעלות
2 מרפדים את דופן ותחתית התבנית בנייר אפיה
3 בזמן שהקרמל מתקרר ומתקשה ממיסים את השוקולד בבן מארי ומוסיפים את החמאה
4 בקערה נוספת מערבבים 75 גרם סוכר דקדק, 2 ביצים שלמות ו – 3 חלמונים. טורפים את התערובת עד לקבלת מרקם חלק וקרמי שצבעו צהוב בהיר
5 מוסיפים את תערובת השוקולד המומס לתערובת הסוכר והביצים ומערבבים היטב
6 בקערה נפרדת מקציפים 4 חלבוני ביצה, כעבור 2/3 מהדרך מוסיפים את יתרת הסוכר הדקדק (100 גרם) וממשיגים להקציף עד לקבלת קצף סמיך
חוזרים לקרמל:
1 בעזרת האצבעות שוברים את שכבת הקרמל לשברים קטנים – בינוניים בצורות שונות, ניתן להיעזר במערוך
2 מוסיפים למסה המרכזית עת תערבות החלבונים וחצי מכמות שברי הקרמל ומערבבים היטב
3 מכניסים את התערובת לתבנית ואופים כ – 35 דקות
הקרם והגשה:
1 טורפים את כל מרכיבי הקרם יחד
2 מורחים את הקרם מעלח העוגה ולבסוף מוסיפים את שברי הקרמל – מנטה מעל הקרם כקישוט
עוגת שוקולד מנטה של גורדון רמזי
עוגת שוקולד מנטה של גורדון רמזי

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות