גושגיזדה בוכרי של רון יוחננוב

רון יוחננוב, בלוגר האוכל האהוב, מכניס את הצופים למטבח הביתי שלו ושל משפחתו – אשתו אלה ובנותיו ליאור והילה. הפעם הם מתכוננים לסוכות ומכינים לחמניות גושגיזדה ממולאות בבשר קצוץ

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לבצק:
1 ק"ג קמח לבן
1 כף מלח
1 כף סוכר
1 ביצה
חצי כוס שמן קנולה 120 מ"ל
1 כף חומץ אורז
400-450 מ"ל של מים (3/4 1 כוסות)
למילוי:
500 ק"ג בשר מכסה אנטריקוט – (מומלץ)
100 גרם שומן כבש מומלץ! (לחלופין לאורר את המלית עם שומן מן הצומח – זית/קנולה)
500 גרם בצל קצוץ כמו לסלט
חופן זרעי כמון
מלח / פלפל שחור – לפי הטעם (תוסיפו הרבה פלפל שחור!! )
כחצי כפית כמון טחון
2 עגבניות (עדיף קלופות) קצוצות דק
מלח ופלפל
1 ביצה טרופה להברשה
2 כפות שומשום לקישוט
אופן הכנה
לבצק:
1 לשים ביד או במערבל עד שמתקבל בצק רך, לא דביק שנפרד מקערת הלישה
2 אם יצא דביק מידי, מעט קמח בידיים ומנוחה קצרה יתקנו את הכול. לא להתייאש אם יוצא יבש, להוסיף מים בהדרגה
למילוי:
1 מערבבים את הבצל עם מעט מלח. את הבשר יש לקצוץ דק (לא טחון- לעולם לא טחון!!! )
2 מערבבים בקערה בינונית: בשר קצוץ, צל, שומן כבש וכל שאר המרכיבים ומתבלים במעט מלח והרבה פלפל.
3 מחממים תנור ל200 מעלות.
4 מחלקים את הבצק לכדורים במשקל כ 70 גרם. על משטח מקומח מרדדים לעיגול דק. מניחים כף מהמילוי וסוגרים למשולש (כמו אוזן המן סגורה). מניחים את המאפה הפוך כשה"תפרים" כלפי מטה, מברישים בביצה ואפשר לקשט בשומשום.
5 אופים 25-30 דקות או עד שמזהיב. מורידים את חום התנור ל 150 מעלות לעוד 20 דקות. מגישים חם.
גושג'יזדה רון יוחננוב
צילום נמרוד סונדרס

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות

    אולי יעניין אותך גם