ניוקי בטטה מ 3 מרכיבים

מתכון לניוקי מבטטה שהכי קל להכין בבית, 3 מרכיבים בלבד ויש לכם.ן ניוקי מושלם ברוטב חמאה ופרמזן. מתכון של הבלוגרית אופל אורן

זמן הכנה
20 דק
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעה
כשרות
חלבי
כמות מספיקה ל
מנות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

3 בטטות בינוניות
2 כוסות קמח (470 גרם) + כף
כף שטוחה מלח
50 גרם חמאה
2 שיני שום כתושות
פרמזן
אופן הכנה
1 נכניס את הבטטות לתנור שחומם מראש ל 200 מעלות, עד שהם רכות ממש. ונניח בצד להתקררות מלאה.
2 נערבב את הקמח והמלח ביחד (את הכוס האחרונה נשמור בצד) ונשפוך על משטח העבודה, וניצור גומה באמצע.
3 במרכז ונתחיל לערבב טוב טוב. אם הבצק דביק מאוד נוסיף בהדרגה קמח
4 נערבב עד שהבצק יהיה נוח לעבודה ולא דביק בכלל (אל תוסיפו יותר מידי קמח)
5 נחלק ל 4 חתיכות וכל חתיכה נגלגל לנחש ארוך ודק יחסית
6 נחתוך לחתיכות קטנות, וכל חתיכה נקמח מעט, בעזרת מזלג ניצור את הדוגמה של הניוקי (פסים על כל ריבוע)
7 מרתיחים סיר עם מים ומלח
8 נכניס את החתיכות לסיר וכל הזמן נערבב מלמטה בעדינות עד שכל הניוקי צף
9 נוציא את הניוקי המוכנים מהסיר, נמיס חמאה במחבת עם שום כתוש, נקפיץ את הניוקי מעט במחבת, מוציאים לצלחת
10 מגרדים פרמזן מלמעלה ומגישים

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    2 תגובות

    • 2

      איפה מכניסים את הבטטה ? רשום רק קמח.

       

       
      גלית says:
      • מכניסים את הבטטה לאחר הכנת הבצק

        מכניסים את הבטטה לאחר הכנת הבצק
        rotem says:
    • 1

      האם יש טעות בכמות הקמח?

       2 כוסות קמח = 280 גר.

       2 כוסות קמח = 280 גר.
      שולה says:
      • תוקן. תודה

        תוקן. תודה
        רועי says: