ניוקי בטטה מ 3 מרכיבים
מתכון לניוקי מבטטה שהכי קל להכין בבית, 3 מרכיבים בלבד ויש לכם.ן ניוקי מושלם ברוטב חמאה ופרמזן. מתכון של הבלוגרית אופל אורן
זמן הכנה
20 דק
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעה
כשרות
חלבי
מרכיבים
כמות מספיקה ל
מנות
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
3 בטטות בינוניות
2 כוסות קמח (470 גרם) + כף
כף שטוחה מלח
50 גרם חמאה
2 שיני שום כתושות
פרמזן
אופן הכנה
1 נכניס את הבטטות לתנור שחומם מראש ל 200 מעלות, עד שהם רכות ממש. ונניח בצד להתקררות מלאה.
2 נערבב את הקמח והמלח ביחד (את הכוס האחרונה נשמור בצד) ונשפוך על משטח העבודה, וניצור גומה באמצע.
3 במרכז ונתחיל לערבב טוב טוב. אם הבצק דביק מאוד נוסיף בהדרגה קמח
4 נערבב עד שהבצק יהיה נוח לעבודה ולא דביק בכלל (אל תוסיפו יותר מידי קמח)
5 נחלק ל 4 חתיכות וכל חתיכה נגלגל לנחש ארוך ודק יחסית
6 נחתוך לחתיכות קטנות, וכל חתיכה נקמח מעט, בעזרת מזלג ניצור את הדוגמה של הניוקי (פסים על כל ריבוע)
7 מרתיחים סיר עם מים ומלח
8 נכניס את החתיכות לסיר וכל הזמן נערבב מלמטה בעדינות עד שכל הניוקי צף
9 נוציא את הניוקי המוכנים מהסיר, נמיס חמאה במחבת עם שום כתוש, נקפיץ את הניוקי מעט במחבת, מוציאים לצלחת
10 מגרדים פרמזן מלמעלה ומגישים
הבצק לא צריך מים ?
ג'ו says:
איפה מכניסים את הבטטה ? רשום רק קמח.
גלית says:
מכניסים את הבטטה לאחר הכנת הבצק
מכניסים את הבטטה לאחר הכנת הבצק
rotem says:
האם יש טעות בכמות הקמח?
2 כוסות קמח = 280 גר.
2 כוסות קמח = 280 גר.
שולה says:
תוקן. תודה
תוקן. תודה
רועי says: