סובלים מצליאק? מיקי שמו מפנק אתכם עם מתכון לחלה ללא גלוטן
חלה ללא גלוטן לחולי צליאק מיוחדת שהבצק שלה מעט דביק ונוזלי. חשוב לזכור שהשימוש פה הוא בקמח נטול גלוטן, שמתנהג שונה בהכנת הבצק.
כדי שהחלה שלכם לא תצא דחוסה מאוד, זכרו שהבצק רך ואף דביק וכך תקבלו חלה נהדרת, והסילאן נותן טעם וגוון ומשדרג את החלה – מתוך התכנית “הקדירה הבריאה” עם אפרת אנזל ומיקי שמו, פרק 5
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
חלה ללא גלוטן
1 ק”ג קמח נטול גלוטן (ניתן לרכוש ברשתות)
2 כוסות מים (480 גרם)
1/4 כוס סילאן (60 גרם)
2 כפות סוכר (20 גרם)
1 שקית “שמרית” (50 גרם)
1 כף מלח (20 גרם)
4 ביצים
1/4 כוס שמן
אופן הכנה
חלה ללא גלוטן
1 מערבלים עם “בוחש גיטרה” במהירות איטית את כל החומרים כ- 5 דקות עד קבלת בצק אחיד ומעט דביק.
2 משאירים בקערה מנוילנת כשעה בטמפרטורת החדר.
3 מעבירים את הבצק למשטח מקומח היטב ויוצרים 18 כדורים בקוטר של 5-6 ס”מ כל אחד. מכניסים כל 9 כדורים לתבנית בקוטר 24 ס”מ משומנת היטב.
4 מתפיחים כשעה.
5 אופים ב-180 מעלות כ- 30 דקות עד להשחמה קלה.